Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλη Ιανουαρίου 2020 το “005” στην ΕΑΒ για να γίνει Viper

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Καθυστέρηση δύο μηνών εν σχέσει με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, θα προκύψει στην έναρξη των εργασιών εκσυγχρονισμού του πρώτου F-16 που θα αποτελέσει και το πρωτότυπο F-16V, λόγω του προβλήματος στεγανότητος που έχει εντοπιστεί στο υπόστεγο της ΕΑΒ που θα αφιερωθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Ήδη το “005” της 335 Μοίρας “Τίγρης” έχει προσγειωθεί από τις 2 Δεκεμβρίου στην Τανάγρα, “φιλοξενούμενο” από την 114 Πτέρυγα Μάχης και εν αναμονή της μεταφοράς του στην διπλανή ΕΑΒ. Ενώ όμως ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την άμεση στάθμευσή του στο καθορισμένο υπόστεγο, το πρόβλημα που εντοπίσθηκε έχει ως αποτέλεσμα να έχει μετατοπισθεί αυτό για τα τέλη Ιανουαρίου του 2020.

Το πρόβλημα στεγανότητος δεν είναι το μόνο που απαιτεί την εκτέλεση εργασιών στο συγκεκριμένο υπόστεγο της ΕΑΒ. Οι άνθρωποι της Lockheed Martin έχουν προβεί και σε άλλες παρατηρήσεις, όπως επί παραδείγματι η δημιουργία χώρων γραφείων κ.λπ. Ωστόσο, η χειμερινή περίοδος και οι βροχές, θέτουν τον σημαντικότερο περιορισμό. Για τον λόγο αυτό έχει αποφασισθεί περιορισμένη παρέμβαση με σκοπό την “πρόχειρη” στεγανοποίηση του υποστέγου μέχρι το καλοκαίρι του 2020, οπότε και θα εκτελεσθούν οι πλήρεις εργασίες προς οριστική επίλυση του ζητήματος.

Προβλήματα στην ΕΑΒ εμποδίζουν την υλοποίηση της αναβαθμίσεως των F-16

 

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close