Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

SEAL TEAM 7 – Νέο κρούσμα απειθαρχίας αμαυρώνει την εικόνα των βατραχανθρώπων του Αμερικανικού Ναυτικού

Μια διμοιρία βατραχανθρώπων SEAL που αντιπροσωπεύει την ελίτ των μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποφασίστηκε να επιστρέψει “άρον – άρον” στις ΗΠΑ, ενώ βρισκόταν στο μέσον επιχειρησιακής ανάπτυξης στο Ιράκ, λόγω κατηγοριών για απειθαρχία ενώ διερευνάται και ένα περιστατικό βιασμού.

Ο λόγος που διατάχθηκε τόσο άμεσα η απομάκρυνση των SEAL από το θέατρο επιχειρήσεων, είναι η άρνηση όλων των μελών της διμοιρίας να συνεργαστούν στην έρευνα που διατάχθηκε έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και κατανάλωση αλκοόλ!

Η κατάσταση είναι πρωτοφανής και δυστυχώς έρχεται να προστεθεί ως ένα ακόμη κρούσμα απρεπούς συμπεριφοράς και παραβατικότητας που σπιλώνει την υπόληψη των SEAL, μετά τα περιστατικά χρήσης ναρκωτικών που αποκαλύφθηκαν πριν από λίγους μήνες και προκάλεσαν αίσθηση καθώς αφορά ένα από τα πλέον επίλεκτα σώματα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

SEALs – Ένας «βρώμικος κόσμος» κρύβεται πίσω από τη «βιτρίνα» της ελίτ του Αμερικανικού Ναυτικού

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε έπειτα από σχετική ανακοίνωση που έγινε στο Twitter από την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM) και φυσικά προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

Σε αυτό αναφέρεται ότι ο επικεφαλής των επιχειρήσεων εναντίον του ISIS στο Ιράκ, Αντιπτέραρχος Eric Hill, διέταξε την πρόωρη επιστροφή της διμοιρίας στην έδρα των SEAL στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, λόγω αγνόησης διαταγών και απειθαρχίας μελών της, κατά τη διάρκεια ανάπαυλας από επιχειρήσεις.

Οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη σαφείς αλλά σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέλη της Διμοιρίας “F” της SEAL Team 7, κατηγορούνται για κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της Εθνικής Εορτής της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ενώ ευρίσκοντο στο Ιράκ. Παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, το παράπτωμα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό σύμφωνα με τον στρατιωτικό ποινικό κώδικά για εν ενεργεία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ένας βαθμοφόρος στην ίδια διμοιρία, κατηγορείται ότι βίασε μία γυναίκα ένστολο που ήταν αποσπασμένη στην μονάδα την συγκεκριμένη περίοδο. Όταν δε, ο διοικητής της μονάδας, εξέτασε τα μέλη της διμοιρίας για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, οι SEAL επικαλέστηκαν το δικαίωμά τους να παραμείνουν σιωπηλοί και αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τα μέλη που διεξάγουν έρευνα για τα περιστατικά.

Αυτή η κίνηση προκάλεσε το μένος της ηγεσίας της SOCOM, η οποία αποφάσισε να λάβει ακαριαία και ακραία μέτρα, επαναπατρίζοντας αμέσως τη διμοιρία SEAL, παρά το γεγονός ότι είναι η μοναδική που βρισκόταν σε επιχειρησιακή ανάπτυξη στο Ιράκ.

Τα 19 μέλη της SEAL Τeam 7 και 4 στελέχη σε υποστηρικτικά καθήκοντα, αναχώρησαν εσπευσμένα για το Κουβέιτ όπου και επιβιβάστηκαν σε αεροσκάφος για να επιστρέψουν στις ΗΠΑ και να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν και πειθαρχικές διώξεις για αρκετούς – αν όχι το σύνολο των μελών της διμοιρίας.

Θεωρείται επίσης δεδομένο ότι ο διμοιρίτης έχει ήδη απαλλαγεί από τα καθήκοντά του, ενώ αρκετοί πιστεύουν ότι αυτή τη φορά ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» για την ηγεσία του Ναυτικού, η οποία δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να επιτρέψει την περαιτέρω διαπόμπευση της φήμης των SEAL, από ορισμένα “σάπια φρούτα” που αποδεικνύεται ότι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα χαρακτήρα για να ανήκουν εκεί.

SEAL κατηγορείται για δολοφονία κρατούμενου στο Ιράκ

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close