Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε γαλλικά πολεμικά το βραβείο Αριστείας Ανθυποβρυχιακού Πολέμου

Rheinmetall Lynx

Για τρίτη συνεχή χρονιά, πολεμικά πλοία του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού λαμβάνουν το Βραβείο Hook’Em. Το βραβείο αυτό, απονέμεται από το 1975 από τον Διοικητή του 6ου Στόλου των ΗΠΑ (C6F), και αναγνωρίζει τις μονάδες με τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα του Ανθυποβρυχιακού Πολέμου.

Το βραβείο εξαιρετικού επιτεύγματος εφέτος, απονεμήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου από τον αντιναύαρχο Thomas E. Ishee, διοικητή 6ου Στόλου, Ναυτικών Δυνάμεων Κρούσεως & Υποστηρίξεως ΝΑΤΟ, υποδιοικητή Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής Ηνωμένων Πολιτειών και Τμηματικό Διοικητή Θαλάσσιας Διακλαδικής Δύναμης Ευρώπης, στον ναύαρχο Boidevezi, διοικητή της Task Force 470 (CTF 470) και των φρεγατών πολλαπλών αποστολών (FREMM) “Auvergne”, “Bretagne”, “Languedoc” και “Provence”, για την ανάπτυξή τους στη Μεσόγειο από κοινού με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι η τέταρτη φορά που απονέμεται το βραβείο σε γαλλικά πολεμικά πλοία, καθώς συνήθως στο παρελθόν το ελάμβαναν αμερικανικά πολεμικά. Η βράβευση αποτελεί επιβεβαίωση της εκτίμησης για τη γαλλική τεχνογνωσία καθώς και του υψηλού βαθμού εμπιστοσύνης που της αναγνωρίζουν οι Αμερικανοί εταίροι.

Οι υψηλής απόδοσης αισθητήρες και οι δυνατότητες επεξεργασίας πληροφοριών, ανάλυσης και παρέμβασης των FREMM και του ενσωματωμένου ελικοπτέρου Caiman Marine, καθιστούν τις γαλλικές πολεμικές μονάδες τους απόλυτους κυνηγούς υποβρυχίων. Τα εκπαιδευμένα και καταρτισμένα πληρώματα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, έχουν αποκτήσει την τεχνογνωσία για να τη χρησιμοποιούν σε κάθε επιχείρηση που τους ανατίθεται γεγονός που σήμερα, τα καθιστά ως μερικά από τα καλύτερα στον κόσμο.

ΚΙΜΩΝ, ΝΕΑΡΧΟΣ, ΦΟΡΜΙΩΝ οι ονομασίες των FDI HN – Με το καλό!

Related Articles

Back to top button