Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Άρχισε η ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2022 με συμμετοχή της 22 MEU

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Άρχισε εχθές η διακλαδική άσκηση «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2022» που έχει διεθνή χαρακτήρα, καθώς σε αυτήν, πέρα από τις ελληνικές δυνάμεις, συμμετέχουν μονάδες του Σώματος Πεζοναυτών και του Ναυτικού των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, από εχθές βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή το Αποβατικό Πλοίο Δεξαμενής ARLINGTON (LPD-24) με στοιχεία της 22ας Εκστρατευτικής Μονάδος Πεζοναυτών (22 MEU), που πρόκειται να αναπτύξουν στενή συνεργασία τις επόμενες ημέρες με τους Έλληνες πεζοναύτες.

Η ελληνική μονάδα που θα συνεργαστεί από πλευράς 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, είναι το 521 Τάγμα Πεζοναυτών, που ουσιαστικώς θα αφιερώσει δύο περιόδους εκπαιδεύσεως. Μέχρι τις 18 Μαΐου θα συνεκπαιδευθεί με τους συναδέλφους της 22 MEU ενώ στην συνέχεια, μέχρι τις 27 Μαΐου, θα αναπτυχθεί συνεργασία με το 2ο Τάγμα Αναγνωρίσεως Πεζοναυτών.

Όπως συνηθίζεται, η άσκηση έχει σχεδιασθεί να κορυφωθεί με την εκτέλεση αποβατικής ενεργείας στη κοντινή νήσο Σκύρο, με συμμετοχή δυνάμεων και των τριών Κλάδων. Στο μεσοδιάστημα, στην ευρύτερη περιοχή Μαγνησίας θα πραγματοποιηθούν διάφορα αντικείμενα εκπαιδεύσεως, όπως εκτέλεση βολών κάθε όπλου, στο μεγάλο πεδίο βολής που εξυπηρετεί τις ανάγκες των Πεζοναυτών, το οποίο θα ήταν υποχρεωμένοι να στερηθούν στην περίπτωση μεταφοράς της Ταξιαρχίας στην περιοχή Αττικής. Στο εν λόγω πεδίο βολών, μπορούν να εκτελεσθούν πυρά και από βαρέα όπλα, ευθυτενούς και καμπύλης τροχιάς. Ενδεικτικό του εντατικού προγράμματος που έχει σχεδιασθεί, είναι ότι οι Αμερικανοί έχουν προβλέψει την κατανάλωση ποσότητος 40.000 φυσιγγίων για εκπαιδευτικές βολές με τους Έλληνες πεζοναύτες.

Λόγω συμμετοχής και του 2ου Λόχου Αναγνωρίσεως Πεζοναυτών, τα αντικείμενα συνεκπαιδεύσεως που έχουν σχεδιασθεί από επιτελείς και των δύο πλευρών, περιλαμβάνουν και προηγμένα αντικείμενα βολών, βολές από ελικόπτερο, άλματα ελευθέρας πτώσεως αλλά και άσκηση με σενάριο διασώσεως ομήρων, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

Εκπαίδευση Αμερικανών Πεζοναυτών σε καθέλκυση/ περισυλλογή τμήματος μετά λέμβων από υποβρύχιο

Tags

Related Articles

Back to top button
Close