Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

Στην Ανταρκτική με NISSAN Ariya

Γράφει ο Ηλίας Ματζαβάς

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή Pole to Pole των εξερευνητών Chris και Julie Ramsey, οι οποίοι με ένα NISSAN Ariya έφτασαν στον τελικό τους προορισμό, στον Νότιο Πόλο.

Η περιπέτεια των 10 μηνών και των 30.000 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε από την παγωμένη Αρκτική Θάλασσα, στον Μαγνητικό Βόρειο Πόλο, πέρασε από τα ποικίλα εδάφη και τις δύσκολες συνθήκες της Βόρειας, της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής.

Το πέρασμα της αποστολής έγινε από τον Ισημερινό, την Κολομβία, το Περού, τη Χιλή και την Παταγονία. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οποιοδήποτε αυτοκίνητο και στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα ηλεκτρικό, ολοκλήρωσε ένα τέτοιο ταξίδι.

Σε μεγάλες αποστάσεις και δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές, το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya με το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE, πέρασε τις πιο σκληρές δοκιμασίες σε ακραίες θερμοκρασίες και μεγάλα υψόμετρα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είχε τροποποιήσεις στο σύστημα μετάδοσης κίνησης ή στην μπαταρία και ετοιμάστηκε από τους ειδικούς της Arctic Trucks για την Πολική κίνηση. Για τις ανάγκες της αποστολής ήταν εξοπλισμένο με ελαστικά BF Goodrich 39 ιντσών.

Ο Chris και η Julie άρχισαν να σχεδιάζουν το Pole to Pole το 2017 αφού ολοκλήρωσαν το Μογγολικό Ράλι με ένα NISSAN LEAF, όταν για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ένα EV για να αντιμετωπίσει την πρόκληση των 10.000 χιλιομέτρων. Έτσι αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια ακόμα μεγαλύτερη περιπέτεια. Άλλωστε η πρόκληση για ένα ταξίδι από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ήταν μεγάλη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gonews.gr

 

Tags

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close