Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

BMW X2 – Τιμές (video)

Γράφει ο Ηλίας Ματζαβάς

Η νέα BMW X2 έρχεται με πιο σπορ διαθέσεις, μεγαλύτερες διαστάσεις και με πληθώρα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης στην ηλεκτρική έκδοση iX2.

Η BMW X2 αναμφίβολα είναι από τα αυτοκίνητα που μας… έμαθαν για πρώτη φορά την έννοια του Sports Activity Coupe (SAC) στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων κύρους.

Η BMW αποκάλυψε τώρα τη δεύτερη γενιά της. Η οποία δείχνει ακόμα πιο ξεχωριστή σε εμφάνιση, με έντονα σπορ στοιχεία.

Αν και διατηρεί αρκετά από τα… οικογενειακά χαρακτηριστικά της φίρμας, καταφέρνει να διαφοροποιείται από τη μικρότερη Χ1.

Η νέα BMW X2 έχει μεγαλώσει κατά 194 χιλιοστά σε μήκος σε σχέση με την προκάτοχό της, φτάνοντας τα 4.554 χιλιοστά, κατά 21 χιλιοστά σε πλάτος (στα 1.845 χιλιοστά) και κατά 64 χιλιοστά σε ύψος (στα 1.590 χιλιοστά).

Επιπλέον, το μακρύτερο μεταξόνιο και τα φαρδύτερα μετατρόχια, αυξάνουν την ευρυχωρία τόσο στα καθίσματα των πέντε επιβατών όσο και στο πορτμπαγκάζ. Η χωρητικότητα του οποίου κυμαίνεται από 560 ως 1.470 λίτρα, ανάλογα με την έκδοση.

Το όρθιο εμπρόσθιο τμήμα πάντως είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Την εικόνα συμπληρώνουν οι προβολείς LED και η σχεδόν εξαγωνική μάσκα «νεφρών» BMW, η οποία διατίθεται με προαιρετικό φωτισμό περιγράμματος BMW Iconic Glow. Στη λίστα των επιλογών περιλαμβάνονται επίσης οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη matrix για τη μεγάλη σκάλα.

Η γραμμή οροφής, η οποία ρέει μέχρι το πίσω μέρος, διαμορφώνει μια κουπέ σιλουέτα, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι έντονα προτεταμένοι θόλοι των τροχών και οι μυώδεις ώμοι. Τα οριζόντια περιγράμματα των πίσω φώτων που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη Χ2 ενισχύουν την σπορ αίσθηση, ακριβώς όπως συμβαίνει με την αεροτομή τύπου Gurney και τον ξεχωριστό πίσω προφυλακτήρα.

Φυσικά τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M, όπως τα δύο ζεύγη απολήξεων του συστήματος εξαγωγής που είναι ενσωματωμένα στον πίσω προφυλακτήρα, προσδίδουν στην BMW X2 M35i xDrive μια ιδιαίτερα δυναμική εικόνα. Το πακέτο M Sport διατίθεται για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης της νέας BMW iX2.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια στο gonews.gr

Tags

Related Articles

Back to top button
Close