Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

VW ID.3

Του Ηλία Ματζαβά

Με ένα… καθημερινό ηλεκτρικό μοντέλο, το ID.3, η VOLKSWAGEN ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, ελπίζοντας να αποτελέσει μια νέα αρχή για την αυτοκίνηση γενικότερα. Όπως έκανε δηλαδή με το πρώτο Beetle και το Golf Mk1.

To ID.3 είναι ένα αυτοκίνητο της μεσαίας κατηγορίας, μήκους 4,26 μέτρων με μεταξόνιο 2,765 μέτρων, όσο δηλαδή έχει και το Passat. Κάτι που σημαίνει ότι η ευρυχωρία είναι από τα δυνατά του στοιχεία.

Ο ιδιαίτερα αεροδυναμικός σχεδιασμός του είναι πρωτότυπος και παράλληλα απλός, με στόχο να παραμείνει διαχρονικός. Κάτι άλλωστε που το συνηθίζει η γερμανική φίρμα.

Το εσωτερικό του είναι απλό και και λειτουργικό, ενώ ο χειρισμός σχεδόν όλων των λειτουργιών γίνεται με χειριστήρια αφής ή με έξυπνο φωνητικό έλεγχο, το “Hello ID”.

Φυσικά υπάρχουν πολυάριθμα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης και επικοινωνίας, καθιστώντας το αυτοκίνητο ιδιαίτερα «έξυπνο».

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και στέλνει στους πίσω τροχούς 204 ίππους ή 150 kW μιας και αναφερόμαστε σε ηλεκτρικό μοντέλο, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακές επιδόσεις. Αργότερα θα ακολουθήσει και μια έκδοση με 107 kW (146 ίππους).

Η αυτονομία, που είναι ίσως το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί τους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ανάλογα με την μπαταρία, φτάνει τα 426 ή τα 549 χιλιόμετρα.

Η μέση κατανάλωση φτάνει τις 15,5 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 39.600 ευρώ.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close