Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

MAZDA CX-60 PHEV: Ήρθε στην Ελλάδα

Του Ηλία Ματζαβά

Το πιο σημαντικό της σύγχρονο μοντέλο παρουσίασε η MAZDA. Πρόκειται για το κατασκευασμένο στην Ιαπωνία CX-60 PHEV, το οποίο αποτελεί το πρώτο Plug-in Hybrid που παρουσιάζει η φίρμα στην ευρωπαϊκή αγορά των SUV.

Το νέο μοντέλο, με την ιδιαίτερα κομψή εξωτερική εμφάνιση, διαθέτει ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 άμεσου ψεκασμού με έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 355 V, 17,8 kWh. Ο συνδυασμός αυτός αποδίδει συνολικά 327 ίππους και άφθονη ροπή 500 Nm, καθιστώντας το, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η MAZDA. Φυσικά προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις, επιταχύνοντας από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα.

Η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 1,5 λτ./100 χλμ. και οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 μόνο 33 γραμ./χλμ. Η αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα, όταν η ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 100 χλμ./ώρα, φτάνει τα 63 χιλιόμετρα.

Τα πρώτα αυτοκίνητα ήδη έφτασαν στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμα για παραγγελία στο δίκτυο επισήμων εμπόρων της MAZDA στις εκδόσεις: Prime Line, Exclusive Line, Homura που στα ιαπωνικά σημαίνει πάθος και στην κορυφαία Takumi, με τις τιμές να ξεκινούν από 58.000 ευρώ.

Για μεγαλύτερη εξατομίκευση προσφέρονται 4 πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού: Comfort Pack, Convenience & Sound Pack, Driver’s assistance Pack & Sunroof.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close