Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

MINI

Του Ηλία Ματζαβά

Είκοσι χρόνια μετά την παρουσίαση του σύγχρονου ΜΙΝΙ, η τελευταία γενιά του κάνει το επόμενο βήμα. Διατηρώντας όμως τις… αυστηρές αρχές της βρετανικής φίρμας, που θέλει το διαχρονικό της μοντέλο να διατηρεί τις κλασικές του σχεδιαστικές γραμμές. Όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Αυτός είναι και ο λόγος που με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται η ανανέωση. Οι νέες στιλιστικές πινελιές εντοπίζονται στη νέα μάσκα, τους μεγαλύτερους αεραγωγούς, τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τα φωτιστικά LED που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Φυσικά η πολύχρωμη οροφή αποτελεί το σημαντικότερο από τα πολλά στοιχεία εξατομίκευσης του νέου ΜΙΝΙ. Υπάρχουν επίσης νέοι χρωματισμοί και καινούργιες ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει, το εκτενώς επανασχεδιασμένο cockpit με το νέο τιμόνι διαφοροποιημένο το χαρακτηριστικό κυκλικό όργανο αφής των 8,8 ιντσών.

Όπως αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο της πολυτελούς κατηγορίας, το ΜΙΝΙ διαθέτει εντυπωσιακά συστήματα ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας με εξαιρετικές ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ μεγάλη είναι και η λίστα των συστημάτων υποβοήθησης.

Οι επιλογές των κινητήρων ξεκινούν από τον τρικύλινδρο των 1,5 λίτρων με 75, 102 και 136 ίππους ενώ ο δίλιτρος τετρακύλινδρος αποδίδει 178 ή 231 ίππους. Υπάρχει βέβαια και ο ηλεκτροκινητήρας του Cooper SE των 33.960 ευρώ, με 184 ίππους και αυτονομία από 203 ως 234 χιλιόμετρα.

Οι τιμές ξεκινούν από 19.750 ευρώ για το τρίθυρο ΜΙΝΙ One και από 20.489 για το πεντάθυρο.

Tags

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close