Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

NISSAN X-Trail Mountain Rescue: Δεν κολλάει πουθενά

Rheinmetall Lynx

Γράφει ο Ηλίας Ματζαβάς

Το NISSAN X-Trail e-4orce, μετά τις απαραίτητες τροποποιήσεις είναι έτοιμο για αποστολές διάσωσης στα χιονισμένα βουνά, και όχι μόνο.

Για να μην… κολλάει πουθενά και για καλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρές πλαγιές, το X-Trail Mountain Rescue, δεν έχει τροχούς, αλλά ερπύστριες!

Εξωτερικά, έχει προστεθεί μια ειδική σχάρα οροφής για να μεταφέρει φορείο και φτυάρια χιονιού. Μια σειρήνα και μια μπάρα με ισχυρούς προβολείς έχουν ενσωματωθεί στην οροφή του X-Trail, όπως επίσης και πρόσθετοι προβολείς στο καπό.

Φαρδύτερα φτερά εμπρός και πίσω έχουν ενσωματωθεί για να χωρέσουν τις ερπύστριες, ενώ μπροστά ο προφυλακτήρας έχει τροποποιηθεί για να φέρει βαρούλκο. Ένας ενισχυμένος γάντζος ρυμούλκησης έχει προστεθεί στον μπροστινό και τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ στο πλάι έχουν συμπεριληφθεί μαρσπιέ για να διευκολύνουν την πρόσβαση, καθώς το συγκεκριμένο X-Trail έχει ανυψωθεί κατά 23 εκατοστά σε σχέση με την έκδοση δρόμου.

Στο εσωτερικό, τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί για να επιτρέπεται η τοποθέτηση φορείου, με σκοπό την μεταφορά τραυματιών σκιέρ στην πλησιέστερη ιατρική μονάδα.

Το Mountain Rescue διαθέτει τον κινητήρα 157 ίππων του NISSAN X-Trail, αλλά και το ηλεκτροκίνητο σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ, e-4orce. Αυτό που ξεχωρίζει το συγκεκριμένο σύστημα από τα παραδοσιακά μηχανικά συστήματα, είναι ότι μπορεί να αντιδράσει στα μεταβαλλόμενα επίπεδα πρόσφυσης σε 1/10.000 του δευτερολέπτου.

Tags

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close