Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

CITROEN C5 Aircross

Του Ηλία Ματζαβά

Η γκάμα των διάσημων πλέον οχημάτων ελεύθερου χρόνου, αποκτά συνεχώς νέα μέλη. Πρόσφατη άφιξη στην Ελλάδα είναι το CITROEN C5 Aircross, το οποίο διεκδικεί τον τίτλο του πιο άνετου SUV της κατηγορίας. Με μήκος 4,50 μ., το νέο μοντέλο είναι μυώδες, τεχνολογικά εξελιγμένο, με προσοχή στις λεπτομέρειες. Οι αεροπροφυλακτήρες, οι μεγάλοι τροχοί, η απόσταση από το έδαφος των 23 εκατοστών και οι μπάρες οροφής, τονίζουν το σπορτιφ χαρακτήρα. Στο εσωτερικό κυριαρχεί μια αίσθηση ασφάλειας και ευρυχωρίας ενώ υπάρχει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών εξατομίκευσης.

Από τον πλουσιότατο εξοπλισμό, που διαθέτει 20 συστήματα υποστήριξης του οδηγού, ξεχωρίζουν δύο σημαντικές καινοτομίες: η ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions και τα αναπαυτικά καθίσματα Advanced Comfort, που ανεβάζουν το επίπεδο της άνεσης. Υπάρχουν βέβαια και πολυάριθμες δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού, με τρία ανεξάρτητα, συρόμενα εμπρός-πίσω, με ρυθμιζόμενη πλάτη και πλήρως αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα και, εντυπωσιακό χώρο αποσκευών που κυμαίνεται από 580 ως 720 λίτρα!

Οι τιμές ξεκινούν από 22.550 ευρώ με τον κινητήρα 1.2 των 130 ίππων και από 30.800 ευρώ με τον 1.6 των 180 ίππων και με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων της CITROEN. Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ξεκινούν από 25.000 ευρώ (1.5 με 130 ίππους).

 

 

Tags

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close