Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

Νέο OPEL Corsa – Τιμές

Rheinmetall Lynx

Γράφει ο Ηλίας Ματζαβάς

Σύγχρονο, πιο ολοκληρωμένο αλλά και υβριδικό πλέον, το ανανεωμένο OPEL Corsa ξεκινά την πορεία του στην ελληνική αγορά.

Το μικρό best seller της OPEL, το Corsa, ανανεώθηκε αλλά όχι μόνο αισθητικά.

Εκτός από τις αλλαγές που του εξασφαλίζουν πιο… στιλάτο χαρακτήρα, το νέο Corsa έχει στην γκάμα του και μια νέα έκδοση. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της OPEL που θα προσφέρεται με 48V τεχνολογία υβριδικής κίνησης. Το σύστημα περιλαμβάνει μία μπαταρία ιόντων λιθίου και έναν βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων, απόδοσης 100 ή 136 ίππων, που συνδυάζεται με ηλεκτρονικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, ο βενζινοκινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργούν μαζί ή ξεχωριστά, ώστε να βελτιστοποιηθεί η κατανάλωση ενέργειας και οι επιδόσεις. Σε σύγκριση με αντίστοιχες μη ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, το νέο Corsa Hybrid, μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 15% στην κατανάλωση καυσίμου. Σε αστικές περιοχές, ως και το 50% του χρόνου οδήγησης μπορεί να καλυφθεί με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Και το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa Electric έχει μια νέα, ισχυρότερη έκδοση. Έχει βελτιωμένη μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα και αποδίδει 156 ίππους.

Το νέο Corsa εφοδιάζεται με πολλά υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, που κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη και πιο ασφαλή. Όπως το σύστημα πλευρικής προστασίας και η νέα πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ανάλυσης.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ στο gonews.gr

Tags

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close