Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

FORD Puma

Rheinmetall Lynx

Του Ηλία Ματζαβά

To Puma της FORD επιστρέφει, όχι όμως με τη σιλουέτα του δίπορτου κουπέ που το γνωρίσαμε την προηγούμενη δεκαετία. Το νέο μοντέλο είναι ένα συμπαγές crossover, εμπνευσμένο από τα SUV. Αναμφίβολα εντυπωσιακό, εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στη σχεδιαστική ταυτότητα της FORD, έχοντας ιδιαίτερα… αθλητικές αεροδυναμικές γραμμές. Οι συμπαγείς αναλογίες του, προσφέρουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος, εξασφαλίζοντας παράλληλα χώρο αποσκευών 456 λίτρων.

Εκτός από τους γνωστούς κινητήρες EcoBoost της FORD, το Puma διαθέτει και ένα κινητήριο σύνολο ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, που ενσωματώνει ηλεκτρική υποβοήθηση ροπής με έναν χαμηλών τριβών, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0, ο οποίος αποδίδει 125 ή 155 ίππους.

Ανάμεσα στις πολυάριθμες τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού, περιλαμβάνονται τα: Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring, για άνετη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο και στις πόλεις με συχνές στάσεις – εκκινήσεις και το νέο Local Hazard Information, το οποίο είναι σε θέση να ενημερώσει τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, πριν γίνουν αντιληπτές από τον ίδιο ή τους 12 αισθητήρες υπερήχων, τα τρία ραντάρ και τις δύο κάμερες με τα οποία είναι εφοδιασμένο το Puma.

Το νέο FORD, είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που προσφέρει πίσω πόρτα με hands-free λειτουργία ανοίγματος και καθίσματα με δυνατότητα μασάζ (Lumbar Massage Seat).
Η κυκλοφορία του αναμένεται στο τέλος του χρόνου.

 

Related Articles

Back to top button