Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Προμήθεια τορπιλών υποβρυχίων και συντήρηση πυραύλων SCALP EG και RAM ενέκρινε η Βουλή

Rheinmetall Lynx

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ν. Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2020, στη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για τα ακόλουθα θέματα:

  1. Ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Αναβάθμιση τορπιλικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού – Προμήθεια, αναβάθμιση και εν συνεχεία υποστήριξη τορπιλλών Ελληνικών Υποβρυχίων».
  2. Ενεργοποίηση υποπρογράμματος «Έλεγχος/ Συντήρηση Κατευθυνομένων Βλημάτων RAM».
  3. Γνωμοδότηση για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος «Προμήθεια Πυροδοτικών Μηχανισμών CADs-PADs».
  4. Γνωμοδότηση για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος «Επέκταση Ημερολογιακών Ορίων Ζωής των Επιχειρησιακών Πυραύλων SCALP EG της Πολεμικής Αεροπορίας».

Από το ΥΠΕΘΑ σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα υποπρογράμματα που μετά την έγκρισή τους ενεργοποιούνται, αφορούν την αναβάθμιση της ισχύος πυρός και τη διατήρηση της ικανότητας αυτοπροστασίας μονάδων κρούσεως των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρόεδρός της Επιτροπής, βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, ανέφερε μετά το πέρας της συνεδριάσεως: “Εκτός από αναγκαίες ενέσεις ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα προγράμματα αυτά, πιστεύω πως αποτελούν μία πρόγευση του μεγάλου και στρατηγικά στοχευμένου συνόλου αμυντικών επενδύσεων, που η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζουν με σύνεση και μεγάλη προσοχή. Σηματοδοτούν επίσης τη σημαντική αλλαγή νοοτροπίας που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εισάγει στον αμυντικό σχεδιασμό, αντικαθιστώντας τις μεγαλοστομίες και την αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης με στρατηγικές συμμαχίες και στοχευμένη αύξηση των αμυντικών δαπανών”.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close