Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Απόδοση πρώτου επιθεωρημένου S-70B από την Aeroservices SA

Rheinmetall Lynx

Την Πέμπτη 6 Μαΐου ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παραβρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας AEROSERVICES S.A. στην Πάχη Μεγάρων, στην εκδήλωση απόδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό του πρώτου ελικόπτερου S-70B μετά την ολοκλήρωση εργασιών Γενικής Επιθεώρησης Σκάφους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Geoffrey R. Pyatt, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEROSERVICES S.A. Δημήτριος Δάφνης καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας Lockheed Martin.

Οι εν λόγω εργασίες εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της πρόσφατης Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που αφορά το πρόγραμμα FMS για την Εν Συνέχεια Υποστήριξη (Follow On Support) των ελικοπτέρων S-70, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εκτέλεση Γενικής Επιθεώρησης Σκάφους από πιστοποιημένο εγχώριο επισκευαστικό φορέα.

Το “ΠΝ 58” είχε μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της AEROSERVICES S.A. στις 25 Φεβρουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι οι εργασίες σε αυτό ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μόλις 2 μηνών. Ένα δεύτερο ομοιότυπο ελικόπτερο που βρίσκεται ήδη στο υπόστεγο, πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα.

Η AEROSERVICES S.A. είναι πιστοποιημένος επισκευαστικός φορέας τόσο από την ευρωπαϊκή AIRBUS Helicopters και την SAFRAN, όσο και την αμερικανική SIKORSKY, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει το σύνολο σχεδόν των ελικοπτέρων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ήδη υλοποιεί δε αντίστοιχα έργα για τα ελικόπτερα AS365 του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα Bo105 και EC-135 της Ελληνικής Αστυνομίας και τα Super Puma της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα 11 ελικόπτερα S-70 εντάχθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό σταδιακά από το 1994 έως το 2005 και έχουν στο ενεργητικό τους περί τις 45.000 ώρες πτήσης συνολικώς. Το ανωτέρω πρόγραμμα ενισχύει σημαντικά την υποστήριξή τους και εξασφαλίζει την υψηλή διαθεσιμότητά τους με παράλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας σε εγχώριους επισκευαστικούς φορείς.

Εξοπλισμοί: “Διασώζοντας” διαρκώς την Αμυντική Βιομηχανία

Tags

Related Articles

Back to top button
Close