Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

MoU για Έρευνα & Ανάπτυξη της ελληνικής TERRA SPATIUM με την NAVAL GROUP

Rheinmetall Lynx

Η ελληνική TERRA SPATIUM ΑΕ, εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοίνωσε την υπογραφή στις 20 Οκτωβρίου MoU με τον γαλλικό ναυπηγικό οίκο NAVAL GROUP, στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης. Το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης EURONAVAL 22 που έλαβε χώρα στο Παρίσι μεταξύ 18-21 Οκτωβρίου, ο ναυπηγικός όμιλος NAVAL GROUP προχώρησε σε συμφωνίες συνεργασίας με ελληνικές εταιρείες.

Ως TERRA SPATIUM AE, έχουμε την χαρά και την τιμή να είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία που υπογράφει Μνημόνιο Συνεργασίας με τη NAVAL GROUP σχετικά με την Έρευνα και Ανάπτυξη.

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνουμε την άψογη συνεργασία που έχουμε ήδη αναπτύξει μέσα από τα Ευρωπαϊκά Αμυντικά προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης MIRICLE & EPC, συμφωνούμε στην εμβάθυνση των σχέσεών μας και σε άλλους τομείς τεχνολογίας και προσδοκούμε στην περαιτέρω συνεργασία μέσα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ανταλλαγή προσωπικού και την εφαρμογή σύγχρονων μεθοδολογιών και πρακτικών.

Η υπογραφή του MoU έλαβε χώρα την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Terra Spatium, Πτέραρχου (ε.α.) Ευάγγελου Βερονικιάτη και του Τεχνικού Διευθυντή της NAVAL GROUP, Eric PAPIN, ενώπιον του Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), Ναυάρχου (ε.α.) Αριστείδη Αλεξόπουλου.

Τα δύο έργα στα οποία υπάρχει ήδη σύμπραξη των δύο εταιρειών είναι το MIRICLE” – Mine Risk Clearance for Europe (EDIDP 2020) που αφορά τον σχεδιασμό λύσεων αντιμέτρων επόμενης γενιάς στον τομέα της καταπολέμησης των θαλάσσιων ναρκών καθώς και το EPC” – European Patrol Corvette (EDF 2021) που αφορά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη κοινών, διαλειτουργικών και πολλαπλών ρόλων πλοίων για τα Ευρωπαϊκά Πολεμικά Ναυτικά.

Και τα δύο αυτά έργα έχουν την υποστήριξη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας.

Σε συνέχεια των προηγούμενων, οι εταιρείες βρίσκονται ήδη σε συμπράξεις νέων έργων σχετικά με τεχνολογίες αιχμής όπως η χρήση UxV σε θαλάσσιο περιβάλλον, οι δορυφορικές επικοινωνίες και η γεωπαρατήρηση“.

Υπογραφή αναπτυξιακής συμφωνίας MBDA και MILTECH Hellas για υλικά stealth

Tags

Related Articles

Back to top button
Close