Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

MAZDA MX-30 R-EV – Τιμές

Rheinmetall Lynx

Γράφει ο Ηλίας Ματζαβάς

Το Mazda MX-30 R-EV είναι ένα plug-in hybrid μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα ως γεννήτρια, που συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων με εκείνα των υβριδικών.

Το ΜΧ-30 είναι το μοντέλο με το οποίο η MAZDA ξεκίνησε το πλάνο του εξηλεκτρισμού της. Τώρα, μετά το ΜΧ-30 BEV, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής της ιαπωνικής φίρμας, προστίθεται στην γκάμα ένα ακόμα μοντέλο. Το οποίο είναι plug-in υβριδικό, αλλά με παραδοσιακά στοιχεία της μάρκας.

Το MX-30 e Skyactiv R-EV, είναι ουσιαστικά μια νέα επιλογή, που μπορεί να ικανοποιήσει όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο με δυνατότητα να το χρησιμοποιούν ως ηλεκτρικό, όσο το δυνατόν περισσότερο. Κυρίως για τις καθημερινές τους ανάγκες, αλλά δεν θέλουν να προβληματίζονται για την αυτονομία του ή για τη φόρτισή στα μεγαλύτερα ταξίδια.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του μοντέλου είναι ότι χρησιμοποιεί μία υβριδική μονάδα, που βασίζεται σε ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα. Αλλά προσθέτει μια γεννήτρια, σε συνδυασμό με έναν συμπαγή κινητήρα για να εξαλείψει τον προβληματισμό σχετικά με την αυτονομία οδήγησης.

Έτσι, εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 85 χιλιομέτρων. Που επιτρέπει στον οδηγό να το χρησιμοποιεί ως ηλεκτρικό όχημα για τις καθημερινές του ανάγκες. Με την εμπειρία της οδήγησης να είναι παρόμοια με αυτήν του MX-30 BEV.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gonews.gr

Related Articles

Back to top button