Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

BMW X1 xDrive25e

Του Ηλία Ματζαβά

Η X1 xDrive25e, είναι το νέο μέλος των Plug-in υβριδικών μοντέλων της ΒMW.

Το υβριδικό συγκρότημα κίνησης αποτελείται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν συνολική ισχύ 220 ίππων (ροπή 385 Nm). Η X1 xDrive25e όμως είναι και… τετρακίνητη, καθώς ο κινητήρας βενζίνης δίνει την κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας στον πίσω. Οι επιδόσεις, όπως αναμενόταν, είναι εξαιρετικές, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 6,9΄΄, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 193 χλμ./ώρα.

Ως ηλεκτροκίνητη, η συγκεκριμένη Χ1, μπορεί να κινείται οικονομικά, αθόρυβα και με μηδενικούς ρύπους, με ταχύτητες ως και 135 χλμ./ώρα (MAX eDrive). Και στο υβριδικό πρόγραμμα λειτουργίας (AUTO eDrive) η κίνηση μπορεί να πραγματοποιείται με χρήση αποκλειστικά της ηλεκτρικής ενέργειας, με τη διαφορά ότι από ένα επίπεδο ταχύτητας και πάνω (90 χλμ./ώρα) ενεργοποιείται και ο βενζινοκινητήρας. Η αυτονομία της μπαταρίας των 10 kWh, αρκεί για περίπου 52 χιλιόμετρα, η πλήρης επαναφόρτισή της μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 5 ώρες σε απλή οικιακή πρίζα ή σε 3,2 ώρες σε φορτιστή AC ισχύος 3,7 kW.

H φόρτιση της μπαταρίας μπορεί φυσικά να πραγματοποιηθεί και εν κινήσει από τον κινητήρα βενζίνης, αν ο οδηγός επιλέξει το ανάλογο πρόγραμμα οδήγησης (SAVE BATTERY). Η μέση κατανάλωση καυσίμου σε περίπτωση υβριδικής λειτουργίας είναι 1,7 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων CO2 περιορίζονται στα 39 γραμ./χλμ.

H BMW X1 xDrive25e απαλλάσσεται από το φόρο εταιρικής χρήσης, με την προτεινόμενη τελική λιανική τιμή να είναι 46.300 ευρώ.

EODH
Tags

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Close