Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

HONDA e

Από Ηλία Ματζαβά

Το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της HONDA, το e, το οποίο έχει παρουσθιαστεί από το 2019, έρχεται και στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα συμπαγές αυτοκίνητο πόλης, με μήκος 3.895mm και πλάτος 1.750mm.

Διαθέτει σύγχρονο, αλλά παράλληλα λιτό σχεδιασμό, αφού προτεραιότητά του είναι η πρακτικότητα. Διαθέτει προηγμένη τεχνολογία και εξελιγμένη έξυπνη συνδεσιμότητα, με διαισθητικές υπηρεσίες infotainment και συνδεδεμένες εφαρμογές. Το ενσωματωμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης Honda Personal Assistant (HPA) «μαθαίνει» με την πάροδο του χρόνου να αναγνωρίζει καλύτερα τη φωνή του οδηγού, με αποτέλεσμα να απαντά με μεγαλύτερη ακρίβεια και να συνδέει ευκολότερα το όχημα και τον οδηγό στο σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ο ηλεκτροκινητήρας της βασικής έκδοσης αποδίδει 136 ίππους (100kW) και ροπή 315Nm ενώ η πιο ισχυρή έκδοση φτάνει τους 154 ίππους (113kW).

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 35,5 kWh εξασφαλίζει αυτονομία έως 222 χλμ. ενώ χρειάζεται περίπου 4 ώρες για την πλήρη φόρτισή της, έχοντας και  τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης (80% σε 30 λεπτά). Οι τιμές του Honda e, με επιδότηση, διαμορφώνονται στα 30.186 ευρώ για τη βασική έκδοση και στα 34.274 ευρώ για την Advance.

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close