Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η AMS AERO για την συντήρηση των C-130 που εκτελεί για λογαριασμό της ΕΑΒ

Στις 21 Μαρτίου, η εταιρεία AMS AERO με δελτίο Τύπου ενημερώνει σχετικώς με τον “θόρυβο” που δημιούργησαν δημοσιεύματα γύρω από αυτήν και την συντήρηση αεροπλάνων τακτικών μεταφορών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Η εταιρεία ανέλαβε τον Μάιο του 2022 σύμβαση από την ΕΑΒ, για την εκτέλεση εργασιών συντηρήσεως σε τρία από τα αεροπλάνα του τύπου που βρίσκονται στην Τανάγρα.

Το δελτίο Τϋπου, αναφέρει:

Η εταιρεία AMS AERO αισθάνεται υποχρεωμένη να απαντήσει στην ανοίκια επίθεση που δέχεται από μερίδα του Τύπου που αναπαράγει ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με το ζήτημα της συντηρήσεως και επαναφοράς σε πτητική κατάσταση των μεταφορικών αεροπλάνων C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, που στηρίχθηκαν σε ανκοίνωση μικρής ομάδας εργαζομένων της ΕΑΒ, οι οποίοι δεν εμπλέκονται στο πρόγραμμα συντηρήσεως των C-130, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

  1. Κάθε σύγκριση της περιπτώσεως των C-130 με την κατάσταση στον ΟΣΕ είναι ατυχής και αποκαλύπτει την άγνοια του αντικειμένου όσων κάνουν τέτοιους παραλληλισμούς.
  2. H AMS AERO διαθέτει όλες τις προβλεπόμενες πιστοποιήσεις για συντήρηση αεροσκαφών, των συσκευών τους και παρελκομένων. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός περί του αντιθέτου, είναι ψευδής. Οι σχετικές πιστοποιήσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας www.amsaero.eu
  3. Όλα τα ερωτήματα που τίθενται εκ νέου σχετικά με την εταιρεία μας, έχουν απαντηθεί σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Οικονομικών. 
  4. Οι ενδεχόμενες αγορές νέων ή μεταχειρισμένων μεταφορικών αεροσκαφών δεν αναιρούν την ανάγκη συντηρήσεως των υπαρχόντων. Η επαναφορά σε πτητική κατάσταση των υπαρχόντων αεροσκαφών είναι ο ταχύτερος τρόπος για επανάκτηση μεταφορικής ικανότητας από την Πολεμική Αεροπορία. 
  5. Το έργο εκτελείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και όποιες αποκλίσεις υπάρχουν οφείλονται σε καθυστέρηση παραλαβής ανταλλακτικών, για την οποία η εταιρεία μας δεν ευθύνεται.
  6. Εναντίον των προσώπων που έχουν προβεί σε ψευδείς ισχυρισμούς εις βάρος της εταιρείας μας για το συγκεκριμένο αντικείμενο, έχει επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη. 
  7. Οι επιθέσεις εναντίον μας, στρέφονται κατ’ ουσίαν κατά της επανακτήσεως της μεταφορικής ικανότητας από την Πολεμική μας Αεροπορία.
  8. Διερωτώμεθα ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η προσπάθεια αυτή. Ποιοι, δηλαδή, μπορεί να θέλουν να παραμένουν καθηλωμένα τα ελληνικά C-130;

Η εταιρεία μας, έχοντας πολυετή και επιτυχημένη παρουσία στον αεροπορικό χώρο, με έδρα συντήρησης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, με συμβόλαια εκτέλεσης έργων με τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της προκειμένου να προστατευθεί από αήθεις επιθέσεις και ανυπόστατους ισχυρισμούς που δημιουργούν όμως εντυπώσεις, στους μη έχοντες άμεση γνώση της καταστάσεως.

Για την εταιρεία AMS AERO

Ηλίας Κόκκοτας

Νόμιμος Εκπρόσωπος

Το δράμα και οι ευθύνες για τα C-130

Tags

Related Articles

Back to top button
Close