Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Γίναν 25 τα παραδοθέντα Marder 1A3 στον Ελληνικό Στρατό

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Από την Παρασκευή 9 Ιουνίου, βρίσκεται στην Ελλάδα ακόμη μία παρτίδα Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Marder 1A3 που κατέφθασε από την Γερμανία.

Η νέα παρτίδα, απετελείτο από 5 οχήματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των παραληφθέντων σε 25, επί συνόλου 40 συμφωνηθέντων. Η παράδοση καθυστέρησε λίγο λόγω προβλημάτων κατά την οδική μετακίνηση μέσω Ρουμανίας και από την Παρασκευή βρίσκονται στην έδρα της μονάδος που τα υποδέχεται.

Η εξέλιξη, σήμανε την επανέναρξη του προγράμματος παραδόσεων για την Ελλάδα, που είχε διακοπεί προσωρινώς κατόπιν αμοιβαίας συνεννοήσεως, προκειμένου να παρεμβληθεί η παράδοση 20 Marder 1A3 στην Ουκρανία.

Μονομαχία ΤΟΜΑ: 300 Bradley ή 500 Lynx, Marder κι αναβαθμισμένα ΛΕΩΝΙΔΑΣ;

Τα 5 οχήματα που παραλήφθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα, αποδόθηκαν από την Rheinmetall τον Μάιο, οπότε εντός Ιουνίου εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει η παράδοση άλλων 10, που είναι ο μηνιαίος ρυθμός με τον οποίο εργάζεται το αρμόδιο συνεργείο. Τα τελευταία 5 οχήματα θα παραδοθούν τρν Ιούλιο – υπενθυμίζεται ότι ο ΥΕΘΑ σε σχετική ερώτηση στην Βουλή είχε απαντήσει ότι η παράδοση των 20 τελευταίων Marder θα γίνει το β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

 

Δύο ακόμη Marder 1A3 καθ’ οδόν για την Ελλάδα – Απάντηση ΥΕΘΑ στην Βουλή

Tags

Related Articles

Back to top button
Close