Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ένταξη δύο νέων ΣΑΠ στην ΜΥΚ της Εθνικής Φρουράς

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα 20 Ιανουαρίου, η τελετή ένταξης των Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ 1» και «ΝΗΡΕΑΣ 1», στο δυναμικό της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς.

Η τελετή έλαβε χώρα στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», παρουσία του υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη και της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς.

Τα ταχύπλοα σκάφη είναι ιταλικής κατασκευής, έτους 2019 και θα αναβαθμίσουν αισθητά την επιχειρησιακή ικανότητα της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών. Η απόφαση για προμήθεια των σκαφών εντάσσεται στα πλαίσια σχεδιασμού για αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς.

Τα σκάφη ναυπηγήθηκαν από την ιταλική Fabio Buzzi Design και στηρίζονται σε πολιτικές προδιαγραφές σκαφών αγώνων. Είναι ταχύπλοα άκαμπτης γάστρας, μήκους 42 ποδών και δεν έχουν καμπίνα κλειστού τύπου αλλά με την χρήση τέντας, πίσω από το διαμέρισμα διακυβέρνησης, μπορεί να καλυφθεί χώρος για προστασία μεταφερόμενου προσωπικού από το νερό και τον άνεμο.

Πέραν του διμελούς πληρώματος, υφίστανται 10 καθίσματα σε παράλληλη διάταξη σειράς για την μεταφορά ισαρίθμων ανδρών ενώ στην πλώρη υφίσταται περιστρεφόμενη θέση για χειριστή πολυβόλου ή πολυβόλου βομβίδων.

Μεταξύ των ηλεκτρονικών συστημάτων των σκαφών, ξεχωρίζει ηλεκτροπτικό σύνολο.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close