Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων του ΕΤΑ

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Επίσημη τελετή εγκαινίων νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΤΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων στην Νέα Πέραμο. Παρών στην τελετή ήταν ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος, που συνέβαλε ως δωρητής για κτίριο κοιτώνων, τιμώντας την μνήμη του πατρός του Ιερολοχίτου Αντιστρατήγου Όθωνος Κυρακοπούλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος άνδρας συνεισφέρει υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων και γι’ αυτό του απονεμήθηκε το 2018 ο βαθμός του εφέδρου ταξιάρχου επί τιμή. Ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος έχει ορισθεί από 29 Ιουνίου 2023 ειδικός σύμβουλος – εμπειρογνώμονας επί θεμάτων Οργανώσεως και Διοικήσεως στο ιδιαίτερο γραφείο του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια. Η διετής τοποθέτησή του ισχύει χωρίς λήψη μισθού, αποζημιώσεως ή άλλης οικονομικής απολαβής.

Η σχετική Ανακοίνωση Τύπου από το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει:

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης εγκαινίασε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στην έδρα του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Η ανακατασκευή των εν λόγω εγκαταστάσεων και η μετατροπή τους σε σύγχρονους κοιτώνες εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο για τη διαρκή αναβάθμιση των υποδομών και τη μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Κατά τη διάρκεια της τελετής, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Ταξίαρχος επί τιμή κ. Παναγιώτης Κυριακόπουλος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cambridge Finance Ltd), ο οποίος συνέδραμε στην ανακαίνιση του συνόλου των εγκαινιαζομένων κτιριακών εγκαταστάσεων, εις μνήμην του Ιερολοχίτη πατρός του, Αντιστράτηγου Όθωνα Κυριακόπουλου.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατασκευή των υπόψη εγκαταστάσεων, οι οποίες αποτελούν συνέχεια της ενίσχυσης του συνολικού πλέγματος της διοικητικής μέριμνας από πλευράς υποδομών των Μονάδων των ΕΔ και αναβαθμίζουν κατακόρυφα την ποιότητα διαβίωσης του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ – ΔΕΕ). Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς τον κ. Παναγιώτη Κυριακόπουλο για τη γενναιόδωρη συνδρομή του, καθώς και προς όλους όσους συνεισέφεραν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αποπεράτωση του εν λόγω έργου.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Αλεξάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) Υποστράτηγος Νικόλαος Γιαννόπουλος, καθώς και ανώτεροι αξιωματικοί των ΕΔ – ΔΕΕ.

Τί είναι η Βάση Υποστήριξης Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων που εγκαινιάστηκε

Tags

Related Articles

Back to top button
Close