Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Δεύτερη εκτελεστική σύμβαση για 19.500 MIKRON της THEON SENSORS για Βέλγιο και Γερμανία

Rheinmetall Lynx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Οργανισμός Κοινής Συνεργασίας Εξοπλισμών (OCCAR) υπέγραψε στην Βόννη, δεύτερη τροποποίηση υφιστάμενης σύμβασης για δίκυαλα νυκτερινής όρασης και Εν Υπηρεσία Υποστήριξη, για λογαριασμό του Βελγίου και της Γερμανίας με κοινοπραξία των HENSOLDT Optronics GmbH και THEON SENSORS.

Η νέα δεύτερη τροποποίηση περιλαμβάνει 3.500 όργανα νυκτερινής όρασης για το Βέλγιο και 16.041 όργανα νυκτερινής όρασης και 8.423 συστήματα στήριξης επί κεφαλής για την Γερμανία, τα δύο τελευταία εκκρεμούν εν αναμονή της έγκρισης από το γερμανικό κοινοβούλιο, την οποία η κοινοπραξία αναμένει να λάβει στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2024. Επιπλέον, η σύμβαση περιλαμβάνει δικαίωμα προαίρεσης για ως και 25.000 επιπλέον όργανα νυκτερινής όρασης για κάθε χώρα Βέλγιο και Γερμανία. Έτσι, και τα δύο Συμμετέχοντα Κράτη έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πρόσθετες ποσότητες χωρίς περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και CEO THEON GROUP δήλωσε:

«Η δεύτερη αυτή τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη της Γερμανίας και του Βελγίου στην ανώτερη ποιότητα των οργάνων νυχτερινής όρασης της ΤΗΕΟΝ και στην επαγγελματική και αξιόπιστη εκτέλεση των παραδόσεων της Κοινοπραξίας ΤΗΕΟΝ – HENSOLDT. Η πρόοδος του προγράμματος με ένα τόσο απαιτητικό και φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα είναι εκπληκτική και σίγουρα αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των εταίρων».

Τον Ιούλιο του 2022 υπεγράφη από τον OCCAR η πρώτη τροποποίηση σύμβασης, υλοποιώντας την δυνατότητα προαίρεσης για προμήθεια επιπλέον 20.000 Διοπτρών Νυκτερινής Όρασης MIKRON στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενώ ταυτόχρονα επιτάχυνε το χρονοδιάγραμμα παράδοσης εν όψει της αλλαγής της γεωπολιτικής κατάστασης.

Η συνολική ποσότητα 29.550 ΔΝΟ που προκύπτει από την βασική σύμβαση και την πρώτη τροποποίηση, προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 3ο τρίμηνο του 2024. Η βασική σύμβαση, η οποία είχε υπογραφεί από τον OCCAR τον Ιούλιο του 2021 περιελάμβανε 4.500 διόπτρες νυκτερινής όρασης για το Βέλγιο και 5.000 για την Γερμανία. Η σύμβαση αυτή έχει ήδη εκπληρωθεί.

Υπό το φως της υπογραφής της βασικής σύμβασης, η HENSOLDT Optronics και η THEON SENSORS έχουν ιδρύσει από τον Ιούνιο του 2022 την κοινοπραξία HENSOLDT THEON NightVision GmbH στο Βέτζλαρ της Γερμανίας. Με την μεταφορά τεχνογνωσίας από την Αθήνα στο Βέτζλαρ, αυξήθηκε ταχέως η παραγωγή στην Γερμανία. Η συνδυασμένη παραγωγική ικανότητα της έδρας της THEON στην Αθήνα και στις εγκαταστάσεις της HENSOLDT THEON NightVision στο Βέτζλαρ, διευκολύνει την παραγωγή μεγάλης κλίμακας, που είναι κρίσιμη για την παράδοση τέτοιων ποσοτήτων σε σύντομο χρόνο.

Βέλγιο και Γερμανία στηρίζονται στο MIKRON, μία δίκυαλη διόπτρα νυκτερινής όρασης με δύο λυχνίες ενίσχυσης φωτός 16 mm και ενσωματωμένο υπέρυθρο καταδείκτη. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χέρι ή επί του κράνους. Και τα δύο κανάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή μαζί. Όλα τα κανάλια μπορεί να αναδιπλωθούν ξεχωριστά το καθένα προς τα επάνω ή πλευρικά. Το MIKRON τροφοδοτείται από μία μπαταρία ΑΑ αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εξωτερικό πακέτο ισχύος για ακόμη μεγαλύτερης διάρκειας αποστολές. Το MIKRON αναπτύχθηκε από την ηγέτιδα της αγοράς THEON SENSORS S.A.

Σχετικά με τον OCCAR
Ο OCCAR (Organisation Conjointe de Coopération en matière d’Armement/ Οργανισμός Κοινής Συνεργασίας Εξοπλισμών) είναι ένας διεθνής οργανισμός του οποίου η βασική δραστηριότητα είναι η διαχείριση των συνεργατικών προγραμμάτων αμυντικού εξοπλισμού καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους. Ο οργανισμός ιδρύθηκε με την Σύμβαση OCCAR, η οποία ισοδυναμεί με διεθνή συνθήκη. Τα σηµερινά κράτη µέλη του OCCAR είναι: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά με την THEON
Η THEON INTERNATIONAL PLC είναι η μητρική εταιρεία του διεθνούς ομίλου ΤΗΕΟΝ που είναι κορυφαίος κατασκευαστής συστημάτων Νυκτερινής Όρασης και Θερμικής Απεικόνισης για εφαρμογές στην άμυνα και την ασφάλεια με παγκόσμιο αποτύπωμα. Ο Όμιλος ΤΗΕΟΝ ξεκίνησε την δραστηριοποίησή του το 1997 από την Ελλάδα, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο. Ο Όμιλος ΤΗΕΟΝ έχει θυγατρικές εταιρείες και γραφεία στην Αθήνα, στο Κέμπεν (Γερμανία), στο Άρλινγκτον (ΗΠΑ), στο Άμπου Ντάμπι (ΗΑΕ), στο Ντουμπάι (ΗΑΕ), στο Ζουγκ (Ελβετία), στην Κοπεγχάγη (Δανία) και στην Σιγκαπούρη, και διατηρεί δραστηριότητες στο Ριάντ (Σαουδική Αραβία), σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις παραγωγής σε Αθήνα και συμπαραγωγής στο Βέτζλαρ (Γερμανία) και Πλύμουθ (ΗΠΑ). Μέσα από αυτό το δίκτυο εταιρειών, γραφείων και εγκαταστάσεων σε όλο τον κόσμο, ο Όμιλος THEON διαθέτει περισσότερα από 150.000 συστήματα σε υπηρεσία με Ένοπλες και Ειδικές Δυνάμεις σε 68 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Επέκταση σύμβασης για 20.000 δίκυαλα MIKRON στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Tags

Related Articles

Back to top button
Close