Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο το ΚΥΣΕΑ εγκρίνει την Νέα Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Αύριο 21 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ, καθώς η προγραμματισμένη για τον περασμένο Μάρτιο σύσκεψη αναβλήθηκε λόγω βεβαρυμένων υποχρεώσεων της κυβερνήσεως. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκφράσει την βούλησή του για τακτική λειτουργία του οργάνου, με πραγματοποίηση τουλάχιστον έξι συσκέψεων στην διάρκεια του έτους. Οι ανά δίμηνο συσκέψεις του ΚΥΣΕΑ, επιδιώκεται να ενισχύσουν την θεσμική υπόστασή του.

Στην αυριανή σύσκεψη, ως προς τα ζητήματα Εθνικής Αμύνης, αναμένεται να εγκριθεί η Νέα Δομή Δυνάμεων που εκκρεμεί επί σειρά μηνών, έχοντας αρχίσει να προκαλεί σημαντικά προβλήματα εν όψει των επερχομένων μεταθέσεων του προσωπικού των τριών Κλάδων αλλά κυρίως του Στρατού.

Στο πλαίσιο της Νέας Δομής Δυνάμεων, περιλαμβάνεται και η συγκρότηση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Η ΔΕΠ που αποτελεί πνευματικό τέκνο του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην μετεξέλιξη των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού, αποτελώντας επιπλέον στοιχείο ενισχύσεως της ικανότητος ενασκήσεως του επιχειρησιακού ρόλου του Α/ΓΕΕΘΑ.

Τοποθέτηση πρώτου διοικητού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Tags

Related Articles

Back to top button
Close