Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Αποδόθηκε η ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ (P79) από τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 10 Μαρτίου, το ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ (P79) ολοκλήρωσε τις εργασίες που εκτελούντο στα ναυπηγεία Ελευσίνας και απέπλευσε για τον κοντινό Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου προβλέπεται να παραμείνει για ένα διάστημα δοκιμών εν όρμω, πριν αποδοθεί για επιχειρησιακό έργο από τον Στόλο και φορτωθεί το φορτίο των πυραυλικών όπλων του.

Σε σχέση με τις έξι προηγούμενες ΤΠΚ της κλάσεως ΡΟΥΣΣΕΝ, ο ΒΛΑΧΑΚΟΣ ενσωματώνει σημαντικές διαφοροποιήσεις και βελτιώσεις σε συστήματα, μηχανές, χώρους ενδιαιτήσεως και φυσικά όπλα. Δεν είναι τυχαίο δε, ότι στο πρόγραμμα δοκιμών, είναι το πρώτο της κλάσεως που εκτέλεσε βολές εναντίον ιπταμένων στόχων.

Ήδη το Πολεμικό Ναυτικό έχει σχεδιάσει βήματα σταδιακής ενσωματώσεως βελτιώσεων σε όλες τις μονάδες της κλάσεως. Το πρώτο, αφορά εγκατάσταση νέου αναβαθμισμένου λογισμικού για τις γενικές λειτουργίες του πλοίου, αφού το υφιστάμενο θεωρείται πεπαλαιωμένο. Έτσι, μετά την απόδοση του ΒΛΑΧΑΚΟΥ, στα ναυπηγεία Ελευσίνας θα μπουν σύντομα δύο από τις ΤΠΚ της κλάσεως για τις σχετικές εργασίες.

Το δράμα και οι ευθύνες για τα C-130

Tags

Related Articles

Back to top button
Close