Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Αναβάθμιση δείγματος ρουκετών 122 mm από τα ΕΑΣ

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η έναρξη της διαδικασίας αναβαθμίσεως δείγματος ρουκετών 122 mm, στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), στο Λαύριο. Το πρόγραμμα αποτελεί σύμπραξη των ΕΑΣ με τη σερβική εταιρεία EDePRO.

Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής που παρέστη στην εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η τεχνογνωσία της ανάπτυξης και παραγωγής όπλων φορητού οπλισμού και πυρομαχικών παράλληλα με τον στόχο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των οπλικών και πυραυλικών συστημάτων επιβεβαιώνουν τις δυνατότητες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και μετατρέπουν την εταιρεία σε θεμελιώδη πολλαπλασιαστή ισχύος της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας”.

Από τα στοιχεία που δίνει η ανακοίνωση Τύπου, διαπιστώνεται ότι τα ΕΑΣ θα αναβαθμίσουν κάποιον αριθμό (;) ρουκετών των 122 mm με συλλογή της σερβικής εταιρείας αλλά δεν υπάρχει καμμία ανακοίνωση μέχρι σήμερα επί του θέματος. Σε φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε, διακρίνονται στον χώρο του εργοστασίου 10-15 περίπου κιβώτια με ρουκέτες 122 mm.

Πιθανώς οι αναβαθμισμένες ρουκέτες θα χρησιμοποιηθούν για δοκιμαστικές βολές. Μπορεί να υποθέσει κανείς ότι η σύμπραξη εντάσσεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος του ΥΠΕΘΑ για την αναβάθμιση του αποθέματος ρουκετών 122 mm που χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός στους Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων τύπου RM70.

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close