Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Επίσκεψη προέδρου ΕΑΒ στην Κύπρο

Rheinmetall Lynx

Στις 12 Μαΐου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κύπρο ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) Αντιπτέραρχος (Μ) ε.α. Ιωάννης Κούτρας, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον διευθυντή Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Πέτρο Δημητρίου, τον υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη, τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Άμυνας Ανδρέα Λουκά, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και τον Αρχηγό Διοίκησης Αεροπορίας Ταξίαρχο (Ι) Μάριο Φλωρίδη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων έγινε παρουσίαση των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών σε προϊόντα και υπηρεσίες της ΕΑΒ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η εταιρεία είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας που συμμετέχει στο πρόγραμμα HELLAS SAT.

Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα, δίνοντας έμφαση στην κοινή Εθνική αμυντική πολιτική και στην εξεύρεση τρόπων για τη συνδρομή της ΕΑΒ ειδικότερα σε θέματα υποστήριξης στις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και της Διοίκησης Αεροπορίας και γενικότερα του Υπουργείου Άμυνας.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close