Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Βράβευση δύο Ελλήνων υπαξιωματικών από τον SACEUR

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Τελετή βραβεύσεως Υπαξιωματικών που υπηρετούν στο SHAPE (Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης) του ΝΑΤΟ εχθές, μια τελετή η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο αλλά εφέτος είχε μια ιδιαιτερότητα. Ο Ανώτατος Σύμμαχος Διοικητής Ευρώπης (SACEUR) Στρατηγός Curtiss Scaparrotti, εκ του συνόλου των 800 περίπου Υπαξιωματικών που υπηρετούν στο Στρατηγείο, βράβευσε συνολικούς τρεις υπαξιωματικούς, δύο εξ αυτών Έλληνες!

Πρόκειται για τον Αρχιλοχία ΕΜΘ Πεζικού Απόστολο Κατσιούλα και τον Αρχιλοχία ΕΜΘ Οικονομικού Μιχαήλ Τερζόγλου, αμφότεροι προερχόμενοι εκ των Ειδικών Δυνάμεων. Μαζί τους, βραβεύτηκε και ο Αρχιλοχίας Piero Perilli του Ιταλικού Στρατού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιλοχίας Τερζόγλου, είναι ο μόνος υπαξιωματικός του Οικονομικού Σώματος που έχει αποφοιτήσει από τα προβλεπόμενα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων ενώ είναι προπονητής πυγμαχίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του SHAPE, οι εν λόγω Υπαξιωματικοί “προσέφεραν σπουδαία υποστήριξη στα διεθνή προγράμματα μας Υπαξιωματικών, στις Διοίκησή μας και ευρύτερα στην Κοινότητα του SHAPE αντιστοίχως. Σας ευχαριστώ όλους για την αφοσίωση και υπηρεσία σας στις Εθνικές σας και Συμμαχικές Διοικήσεις Επιχειρήσεων. Είναι τιμή να σας έχουμε στην ομάδα μας“.

Στην τελετή παρέστη και ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης, επικεφαλής της Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας Ανωτάτου Συμμαχικού Στρατηγείου Δυνάμεων Ευρώπης (ΣΑ/ΑΣΣΔΕ) της Ελλάδας. Η βράβευση τελέσθηκε από τον Στρατηγό Scaparrotti από κοινού με τον Αρχιλοχία Davor Petek του Κροατικού Στρατού, ο οποίος φέρει τον τίτλο του Αρχιλοχία Διοικήσεως (CSM).

Στο SHAPE υπηρετούν περί τα 60 στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close