Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Άφιξη 12ου και 13ου Rafale στην Τανάγρα

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Από τις μεσημβρινές ώρες περίπου, δύο ακόμη Rafale F3R βρίσκονται στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, ενταγμένα στην δύναμη της 332 Μοίρας, η οποία πλέον αριθμεί 13 αεροπλάνα του τύπου. Όπως γράψαμε προ ημερών, τα δύο αεροπλάνα, το μονοθέσιο “414” και το διθέσιο “442”, παραλήφθηκαν από την επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας την προηγουμένη εβδομάδα και σήμερα απογειώθηκαν από την Γαλλία λίγο πριν τις 09.00 για το ταξίδι στην Ελλάδα.

Η 332 Μοίρα διαθέτει πλέον 9 μονοθέσια Rafale EG και 4 διθέσια Rafale DG, εκ των οποίων 5 συν 2 μεταχειρισμένα αντιστοίχως. Στο διάστημα που έχει διαρρεύσει, η Μοίρα έχει παραλάβει επαρκή όπλα ώστε να είναι εφικτή η εκτέλεση μέρους των αποστολών με τις οποίες έχει επιφορτιστεί και συνεχίζει υπό καθεστώς Αρχικής Επιχειρησιακής Ικανότητας (IOC).

Το “414” είναι το πρώτο αεροπλάνο της δεύτερης εξάδας μεταχειρισμένων μαχητικών που έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθούν στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα παραδόσεως της συγκεκριμένας παρτίδας θα συνεχιστεί με την παράδοση του δεύτερου αεροπλάνου τον Μάιο.

Στην Ελλάδα από εχθές το 11ο Rafale F3R

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close