Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα από εχθές το 11ο Rafale F3R

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Σε ελληνικό έδαφος βρίσκεται από εχθές το ενδέκατο μαχητικό Rafale, που αποτελεί πλέον μέρος της δύναμης της 332 Μοίρας. Το διθέσιο “441” προσγειώθηκε στην Τανάγρα τις απογευματινές ώρες, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του από την Γαλλία. Η διαδικασία επίσημης παραλαβής από την αρμόδια επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας, είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου κι ακολούθησαν οι τυπικές προετοιμασίες για την πτήση στην Ελλάδα.

Το “441” είναι το πέμπτο Rafale F3R νέας κατασκευής και συνολικώς το τρίτο διθέσιο που εντάσσεται στην 332 Μοίρα, ενισχύοντας το πτητικό έργο των εκπαιδευομένων ιπταμένων. Σημειώνεται ότι το πτητικό έργο της Μοίρας είναι πολύ έντονο καθώς οδεύει σταθερά προς την κήρυξη Πλήρους Επιχειρησιακής Ικανότητος (FOC).

Η σχετική καθυστέρηση στην παράδοσή του, οφείλεται σε παρατηρήσεις κατά την διάρκεια των πτητικών δοκιμών του από την κατασκευάστρια εταιρεία. Καθώς το αεροπλάνο έχει εξέλθει μόλις από την γραμμή παραγωγής, αποδίδεται πάντα πολύ μεγάλη προσοχή στην διερεύνηση τέτοιων ζητημάτων ώστε η κατασκευάστρια εταιρεία να είναι απολύτως βέβαιη για το αποτέλεσμα.

Το έκτο αεροπλάνο της δεύτερης παρτίδας δεν θα αργήσει να παραληφθεί, καθώς επιταχύνεται πλέον η διαδικασία και ο χαμένος χρόνος ενός μηνός περίπου στο χρονοδιάγραμμα παραδόσεων, θα καλυφθεί πολύ σύντομα.

Ήλθε το 10ο Rafale F3R – Τί γίνεται με τα έργα υποδομών στην Τανάγρα;

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close