Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Το “535” έκτο F-16 για αναβάθμιση στην ΕΑΒ

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Έξι έχουν γίνει πλέον τα F-16 που βρίσκονται στην ΕΑΒ για να υποβληθούν σε εργασίες αναβαθμίσεως του προγράμματος F-16V. Στις 21 Σεπτεμβρίου, το “535”, προσγειώθηκε στην Τανάγρα και οδηγήθηκε στο υπόστεγο της ΕΑΒ. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο F-16C Block 52+ που υπηρετεί στην 340 Μοίρα.

Με αυτό τον τρόπο, στην “γραμμή παραγωγής” βρίσκονται σήμερα ένα μονοθέσιο κι ένα διθέσιο F-16 Block 52+ Advanced και τρία μονοθέσια με ένα διθέσιο F-16 Block 52+. Ένα ακόμη αεροσκάφος, το “505”, βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ για δοκιμές και πιστοποιήσεις ηλεκτρονικών και λογισμικού του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι αφίξεις αεροσκαφών γίνονται με ρυθμό ένα ανά μήνα, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 που θα έχουν συγκεντρωθεί 12 αεροσκάφη στην ΕΑΒ. 

Στο μεταξύ, για το πρόγραμμα κατασκευής δομικών συγκροτημάτων του μαχητικού F-16 στην ΕΑΒ, εργάζεται πλέον δεύτερη βάρδια από συμβασιούχους οι οποίοι προσελήφθησαν για το συγκεκριμένο έργο από την Lockheed Martin, ένδειξη των αυξημένων ρυθμών παραγωγής που επιτυγχάνονται. Το συγκεκριμένο προσωπικό αναλαμβάνει εργασία μετά την λήξη της βάρδιας των εργαζομένων της ΕΑΒ, οι οποίοι προβλέπεται να ενισχυθούν στο προσεχές μέλλον μέσω προγραμματισμένων προσλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχη ενίσχυση της παραγωγής, πρόκειται να γίνει σύντομα και για το πρόγραμμα αναβαθμίσεως των αεροσκαφών Ρ-3 του Πολεμικού Ναυτικού.

Η συμμετοχή της ΕΑΒ στην παραγωγή του C-130J

Tags

Related Articles

Back to top button
Close