Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η συμμετοχή της ΕΑΒ στην παραγωγή του C-130J

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στις 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην ΕΑΒ εκδήλωση με την ευκαιρία περατώσεως της κατασκευής του απαρτίου (mid panel) 5940 από την ομάδα Αεροκατασκευών της εταιρείας για το πρόγραμμα αεροσκάφους τακτικών μεταφορών C-130J Super Hercules. Με την ευκαιρία, η αμερικανική Lockheed Martin, η οποία είχε και την πρωτοβουλία οργανώσεως της εκδηλώσεως, εξέφρασε την εκτίμησή της προς την ΕΑΒ και ιδιαιτέρως στην ομάδα εκτέλεσης του προγράμματος κατασκευής δομικών μερών του C-130J, για την άρτια και εμπρόθεσμη παράδοση στο εργοστάσιο της Lockheed Martin στην Μαριέτα της πολιτείας της Τζώρτζια. Ήταν χαρακτηριστικό ότι το απάρτιο παραδόθηκε χωρίς κανένα απολύτως ποιοτικό εύρημα ή σφάλμα.

Η κατασκευή των mid panels είναι μέρος του προγράμματος κατασκευής δομικών τμημάτων του C-130J που έχει αναλάβει η ΕΑΒ ως μοναδικός προμηθευτής των πελατών της Lockheed Martin παγκοσμίως. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2010 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα επιτυχώς. Η ποιοτική εργασία της ΕΑΒ, είναι το αποτέλεσμα των διαχρονικών βελτιώσεων στην συγκεκριμένη παραγωγική διαδικασία αλλά κυρίως της ιδιαίτερης επιμέλειας και προσοχής που επιδεικνύει το προσωπικό στην εκτέλεση των προγραμμάτων της.

Σημειώνεται ότι σε παρόμοια εκδήλωση στις 27 Ιουνίου 2019 είχε παραδοθεί το 1500ό δομικό συγκρότημα (Regulated Assembly) κατασκευής ΕΑΒ, του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J. Η κατασκευή των Regulated Assemblies είναι μέρος του προγράμματος συμπαραγωγής μειζόνων συγκροτημάτων του αεροσκάφους C-130J από την ΕΑΒ.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close