Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Στρατηγική συνεργασία ΕΑΣ και Ηeckler & Koch για παραγωγή υλικού και Έρευνα – Καινοτομία

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) Α.B.Ε.E. η επίσημη παρουσίαση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των ΕΑΣ και της γερμανικής εταιρείας Ηeckler & Koch (ΗΚ),  με την οποία επισφραγίζεται μία επιτυχής συνεργασία δεκαετιών ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ, κ. Νίκος Κωστόπουλος, ανέφερε ότι «η ενίσχυση της συνεργασίας με μία από τις κορυφαίες εταιρείες της αμυντικής γερμανικής βιομηχανίας καθώς και η παράλληλη πρωτοβουλία για διευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας ανάμεσα στα ΕΑΣ και την γερμανο-ολλανδική κοινοπραξία, της οποίας ηγείται η ΗΚ, είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας που έχει καταβληθεί κατά τα τελευταία έτη για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη των ΕΑΣ. Είναι η αρχή πιστεύω, συνέχισε, μίας κοινής προσπάθειας, η οποία όχι μόνον ενισχύει σημαντικά τη θέση των ΕΑΣ αλλά θα αποτελέσει και καταλύτη για την ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας συνολικά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΚ, κ. Jens B. Koch, αναφέρθηκε στο ισχυρό ενδιαφέρον της εταιρείας για την ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με στόχο τη στρατηγική συνεργασία με τα ΕΑΣ σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, προς επιβεβαίωση της αποφασιστικότητας και προσήλωσης στον στόχο αυτό, η ΗΚ προχώρησε στη σύσταση στην Ελλάδα  θυγατρικής εταιρείας (ΗΚ Ελλάς), για τον καλύτερο συντονισμό και τη σταθερή στήριξη της συνεργασίας αυτής.

Με την σειρά του, ο Δρ. Ιωάννης Λουκάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΚ Ελλάς, αναφερόμενος στη στρατηγική σημασία της δημιουργίας της εταιρείας, τόνισε ότι αυτή θα αποτελέσει το όχημα για την έναρξη συμπαραγωγής στην Ελλάδα προϊόντων της ΗΚ προς διάθεση στη διεθνή αγορά και με πρόθεση άμεσης ανάθεσης προς τα ΕΑΣ έργου αξίας τουλάχιστον 50.000.000 ευρώ για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Κεντρικής σημασίας για τη στρατηγική συνεργασία με τα ΕΑΣ αποτελεί η δημιουργία Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας για την Άμυνα. Το Κέντρο θα συγκροτηθεί από την ΗΚ Ελλάς από κοινού με την ολλανδική εταιρία Forceapp, ως επικεφαλής ομάδας ολλανδικών εταιρειών, και με την συμμετοχή σημαντικών Ελληνικών ερευνητικών εταιρειών και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Η δημιουργία του Κέντρου εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για την Έρευνα στην Άμυνα μεταξύ της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Το Κέντρο θα καλύψει ένα σημαντικό κενό που υφίσταται σήμερα  στον κλάδο της Άμυνας, ενώ θα ενισχύσει τη θέση της Χώρας και στο πλαίσιο των συμμαχιών της (ΕΕ, ΝΑΤΟ).

Tην τελετή υπογραφής της στρατηγικής συνεργασίας ΕΑΣ και Heckler & Koch τίμησαν με την παρουσία τους υψηλοί εκπρόσωποι των δύο συναρμόδιων υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών και πιο συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Νικόλαος Κουλοχέρης, ο Διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστος Καραπλής, ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Ναύαρχος κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Στρατηγός κ. Μισαήλ Παπαδάκης και εκ μέρους του κ. ΑΓΕΕΘΑ ο Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Κελιαφάνος.

Από το Δ.Σ. των ΕΑΣ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Τσιόλκας, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Ιωάννης Σαράντης, ο κ. Αγησίλαος Βερούτης καθώς και ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη και πρόεδροι και γραμματείς των σωματείων των εργαζομένων των ΕΑΣ.

Θυγατρική στην Ελλάδα ίδρυσε η Heckler & Koch GmbH

Tags

Related Articles

Back to top button
Close