Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Θυγατρική στην Ελλάδα ίδρυσε η Heckler & Koch GmbH

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα, από κάθε άποψη, εξέλιξη, σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας, με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας του διάσημου γερμανικού οίκου κατασκευής φορητού οπλισμού Heckler & Koch GmbH. Τον περασμένο Μάρτιο, ιδρύθηκε η Heckler & Koch Ελλάς, με έδρα την Αθήνα.

Η κίνηση, φανερώνει προφανώς το ενδιαφέρον του γερμανικού οίκου όσον αφορά την ελληνική αγορά, με την οποία συνδέεται με ιδιαίτερη σχέση ούτως ή άλλως, λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας που υπήρξε από την ίδρυση κιόλας της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ) κατά το δεύτερο ήμισυ της δεκαετίας του 1970. Η Heckler & Koch ήταν η εταιρεία που επιλέχθηκε τότε για την σύμβαση προμήθειας φορητού οπλισμού αλλά και την ανέγερση της σχετικής βιομηχανικής μονάδας παραγωγής, με όλη την υλικοτεχνική υποδομή, στο Αίγιο. Από αυτή την άποψη, μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι η θυγατρική θα επιδιώξει με δυναμικότερο τρόπο ανανέωση συνεργασιών με τα διάδοχα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Heckler & Koch Greece βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συνεννοήσεων με εταίρο από την Ολλανδία και μεγάλο βιομηχανικό παράγοντα στην Ελλάδα, για την διαμόρφωση κοινοπραξίας που θα αναπτύξει το φάσμα δραστηριοτήτων που σχεδιάζεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα πεδία δράσεως της κοινοπραξίας που θα προταθούν για συνεργασίες, είναι τομείς όπως ο φορητός οπλισμός, τα πυρομαχικά διαφόρων τύπων, εξελιγμένα πυρομαχικά νέας τεχνολογίας αλλά και το πεδίο της Έρευνας και Ανάπτυξης.

Η γερμανική Heckler & Koch GmbH ιδρύθηκε το 1949 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο παραγωγό φορητού οπλισμού, που κυριαρχεί στις αγορές του ΝΑΤΟ και της Δύσης γενικότερα. Η εταιρεία διατηρεί θυγατρικές στις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία. Η επιλογή ιδρύσεως θυγατρικής και στην Ελλάδα, θεωρείται κίνηση με ιδιαίτερη σημειολογία και ουσία.

HK416A8: Οριστική απόφαση για το νέο τυφέκιο των Bundeswehr

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close