Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η EODH στην EUROSATORY 2024

Rheinmetall Lynx

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ελληνική εταιρεία EODH S.A., με έδρα το Λάκκωμα Χαλκιδικής, συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού EUROSATORY 2024, (ΑΙΘΟΥΣΑ 6 – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ H380) που παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της προστασίας Βαρέων Κυρίων Αρμάτων Μάχης, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης και πακέτων αναβάθμισης για Κύρια Άρματα Μάχης και Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού 2ης γενιάς.

Η EODH παρουσιάζει τη βαριά έκδοση του προηγμένου συστήματος προστασίας “ASPIS Modular NG – MBT” (ASPIS – Advanced Shielding Platform Integrated System), σχεδιασμένου ως μια ολοκληρωμένη υβριδική λύση που συνδυάζει στοιχεία παθητικής και ενεργητικής προστασίας στο εμπρόσθιο τόξο, για την αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών όπως ως Αντιαρματικά Κατευθυνόμενα Βλήματα διπλής εν σειρά κεφαλής και η νέα γενιά βλημάτων κινητικής ενεργείας APFSDS μακράς ράβδου. Η σχεδίαση είναι τέτοια που επιτρέπει την απόκριση σε πολλαπλά χτυπήματα ενώ μετά την επίθεση οι μονάδες θωράκισης μπορούν να αντικατασταθούν σε συνθήκες πεδίου από το πλήρωμα. Η λύση που προτείνει η EODH μπορεί να εφαρμοστεί ως αναβάθμιση των υπαρχόντων Κυρίων Αρμάτων Μάχης ή να ενσωματωθεί σε νέα σχέδια και να ανταποκρίνεται στη νέα πρόκληση που θέτουν τα επιθετικά drone, τα Περιφερόμενα Πυρομαχικά και οι νέοι αντιαρματικοί πύραυλοι που επιτίθενται σε Κύρια Άρματα Μάχης με παραβολική τροχιά σε διαμόρφωση Fire & Forget, στην κορυφή του πύργου. Χρησιμοποιεί αυτόνομους αισθητήρες ραντάρ χιλιοστομετρικού μήκους κύματος, κατανεμημένους στην οροφή του πύργου, οι οποίοι, όταν ενεργοποιηθούν, ανιχνεύουν τις εισερχόμενες απειλές που πλησιάζουν την οροφή από υψομετρικές γωνίες και την κατάλληλη στιγμή πυροδοτούν κατευθυνόμενα εκρηκτικά γεμίσματα.

Leopard 2A4 με ASPIS Modular NG-MBT συν ΟΠΛΙΤΗΣ (4×4) με RWS NIMROD 300 και Α-Τ οπλισμό από την Ελληνική EODH

Επιπλέον, η EODH σε συνεργασία με τη Βελγο-Ισπανική DUMA και τον Αρχικό Κατασκευαστή Υλικού KNDS, ολοκλήρωσε την σχεδίαση ολοκληρωμένου πακέτου αναβάθμισης του Άρματος Μάχης Leopard 1A5 στο επίπεδο Leopard 1HEL και το προσφέρει για τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων του Ελληνικού Στρατού, που είναι ο μεγαλύτερος χρήστης του τύπου (500) αλλά και των άλλων χρηστών χρήστες παγκοσμίως. Η πλήρως κοστολογημένη και τεχνικά ολοκληρωμένη πρόταση της EODH παρουσιάστηκε πρόσφατα στον Ελληνικό Στρατό όπου έτυχε θετικής υποδοχής ενώ άλλες χώρες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Επιπλέον, η EODH σε συνεργασία με τη Βελγο-Ισπανική DUMA και τη Σλοβενική VALHALLA παρουσίασαν στον Ελληνικό Στρατό πλήρες πακέτο σταδιακής αναβάθμισης του Τεθωρακισμένου Οχήματος Μεταφοράς Προσωπικού M-113 σε επίπεδο M-113HEL, βασισμένο σε νέες τεχνολογίες και δοκιμασμένα εξαρτήματα. Το πακέτο προσφέρεται για τον εκσυγχρονισμό του M-113 του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρήστες του τύπου παγκοσμίως, έχοντας περίπου 2.900 μονάδες διαφόρων τύπων και εκδόσεων.

Η προσέγγιση της EODH περιλαμβάνει σταδιακή (τμηματική) αναβάθμιση του συγκροτήματος ισχύος, της παρεχόμενης προστασίας, της εσωτερικής διαμόρφωσης της θέσης του οδηγού και του χώρου μεταφοράς της ομάδας πεζικού καθώς και τη δυνατότητα προσθήκης διαφόρων τηλεκατευθυνόμενων πυργίσκων με πολλαπλές επιλογές οπλισμού. Έχει δοθεί σοβαρή προσοχή στην παλαιότητα της πλατφόρμας, στο υλικό κατασκευής που φυσικά θέτει περιορισμούς, στην ανάγκη για πλήρη υποστήριξη για τα επόμενα 20 χρόνια, ενώ έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια να διατηρηθεί το συνολικό κόστος σε χαμηλό επίπεδο ανάλογο με την αξία της πλατφόρμας M-113.

Για τον εκσυγχρονισμό του M-113 του Ελληνικού Στρατού, ο EODH παρουσιάζει τον Τηλεκατευθυνόμενο Οπλικό Σταθμό MIDGARD 200 βάρους 350 κιλών εξοπλισμένο με πυροβόλο Rheinmetall RH-20 20mm x 139mm το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί από τα υπάρχοντα αποθέματα για να μειωθεί σημαντικά το τελικό κόστος. Προαιρετικά, το MIDGARD 200 RWS μπορεί επίσης να ενσωματώσει σύστημα εκτόξευσης Α-Τ πυραύλων (EUROSPIKE ή AKERON).

Με πάνω από 20 χρόνια ιστορίας, η EODH στηρίζεται στις δικές της υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής, ακολουθώντας με συνέπεια τα αφιερωμένα επενδυτικά και αναπτυξιακά της σχέδια. Ως αποτέλεσμα, η EODH έχει γίνει ένας σημαντικός παγκόσμιος εταίρος στην ανάπτυξη, σχεδίαση και κατασκευή συστημάτων προστασίας όλων των τύπων στην αμυντική αγορά, με δραστηριότητες στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Παρέχοντας καινοτόμες και εξατομικευμένες λύσεις για τις ιδιαίτερες ανάγκες του σήμερα, η EODH έγινε ένας από τους προτιμώμενους συνεργάτες της KMW στην παραγωγή των Leopard 2A7/8, Boxer 8×8 και PUMA καθώς και σε άλλα σύγχρονα ΤΟΜΑ. Ο ρόλος κλειδί που κατέχει, έχει ως αποτέλεσμα τη σχεδίαση, κατασκευή και ενσωμάτωση των λύσεων προστασίας της.

Το πλήρες πακέτο αναβάθμισης του M113 από την EODH

Related Articles

Back to top button