Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 29 Σεπτεμβρίου η ένταξη της ΤΠΚ “ΒΛΑΧΑΚΟΣ” (Ρ-79) στο Πολεμικό Ναυτικό

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Την ερχομένη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ». Η τελετή θα λάβει χώρα στην Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

Στο μεταξύ, η ΤΠΚ 7, πραγματοποίησε εχθές τον πρώτο δοκιμαστικό πλου, από τα ναυπηγεία Ελευσίνας, για έλεγχο διαφόρων συστημάτων. Την Δευτέρα 26 του μηνός, η ΤΠΚ θα πλεύσει μέχρι το Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, όπου προβλέπεται να παραμείνει μία εβδομάδα, διάστημα κατά το οποίο θα γίνει η και προαναφερθείσα τελετή.

Όπως έχουμε σημειώσει ήδη, το νέο πολεμικό πλοίο θα ενταχθεί μεν τυπικώς στην δύναμη του Στόλου ωστόσο, δεν θα είναι πλήρως επιχειρησιακό. Από το Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά ο ΒΛΑΧΑΚΟΣ (Ρ 79) θα επιστρέψει στις 30 Σεπτεμβρίου στα ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου θα συνεχιστούν οι απαραίτητες εργασίες εγκαταστάσεως και όλων των όπλων, μαζί με δοκιμές και βολές αποδοχής. Όλη αυτή η φάση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τον Νοέμβριο, οπότε και το πλοίο θα είναι πλήρως επιχειρησιακό.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Από τις Super Vita στις Ultra Vita;

Tags

Related Articles

Back to top button
Close