Δούρειος Ίππος - Podcasts
AUTO

SKODA Fabia

Του Ηλία Ματζαβά

Έχοντας περάσει 22 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της Fabia, η SKODA παρουσίασε την τέταρτη γενιά του δεύτερου, μετά την Octavia, δημοφιλέστερου μοντέλου της. Η νέα Fabia βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group, η οποία κατέστησε δυνατή την αύξηση του εσωτερικού και την υιοθέτηση συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης που προηγουμένως προορίζονταν για οχήματα υψηλότερης κατηγορίας.

Η νέα, ιδιαίτερα κομψή μάσκα, ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της τσέχικης φίρμας, ενώ έχει βελτιωθεί σε κορυφαίο, για την κατηγορία, ο αεροδυναμικός συντελεστής!

Αυξημένες είναι όλες οι διαστάσεις, με το μήκος να φτάνει τα 4,108 μέτρα, ενώ το μεγαλύτερο μεταξόνιο εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευρυχωρία και χώρο αποσκευών που φτάνει πλέον τα 380 λίτρα.

Στο επανασχεδιασμένο εσωτερικό ξεχωρίζει η ελεύθερη οθόνη διαστάσεων ως 9,2 ίντσες, πάνω από την κεντρική κονσόλα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για… Virtual Cockpit, με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών. Φυσικά υπάρχουν ηλεκτρονικά συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ το αυτοκίνητο είναι πάντα online χάρη στο ενσωματωμένο eSIM.

Οι τρικύλινδροι κινητήρες 1.0 σε εκδόσεις MPI και TSI αποδίδουν από 65 ως 110 ίππους, ενώ 150 ίππους προσφέρει ο 1.5 TSI. Εκτός από εξαιρετικές επιδόσεις, όλοι τους έχουν βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου. Οι νέες SKODA Fabia αναμένονται στην Ελλάδα στο τέλος της χρονιάς.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close