Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Τούρκου στρατιωτικού στον Έβρο

Περιστατικό παράνομης εισόδου νωρίτερα σήμερα σε ελληνικό έδαφος ενός Τούρκου στρατιωτικού είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του, ενώ υπάρχουν και ορισμένες αναφορές για ανταλλαγή πυρών που μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

Το συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή του Πέπλου, πλησίον των ελληνοτουρκικών συνόρων, εντός της ζώνης ευθύνης του Δ ΣΣ.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτή την ώρα υπάρχει κινητοποίηση με αυξημένη ετοιμότητα των μονάδων επιτήρησης σε όλο το μήκος του νομού Έβρου ενώ το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως “χαμηλής έντασης”.

Η επίσημη ενημέρωση του ΓΕΣ που ανακοινώθηκε στις 20.13 της 9ης Σεπτεμβρίου, αναφέρει τα εξής:

“Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 09 Σεπτεμβρίου 2018 και περί ώρα 11:00, στην Περιοχή Ευθύνης της 12 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ), πλησίον του χωρίου Φέρες, 150 μέτρα περίπου από την οριογραμμή, εντός του ελληνικού εδάφους, εντοπίστηκε από ελληνική περίπολο, Τούρκος έφεδρος υπαξιωματικός, φέροντας τον ατομικό οπλισμό του άνευ πυρομαχικών.

Περί τις 14:00, εντοπίστηκε στην ίδια περίπου περιοχή και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός), ο οποίος δεν έφερε οπλισμό, ούτε πυρομαχικά.

Σε έγγραφη κατάθεσή τους προς τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές, ο μεν πρώτος, παραδέχθηκε ότι χάθηκε εντός του ελληνικού εδάφους ο δε δεύτερος, ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του πρώτου, εντός του ελληνικού εδάφους. Στους 2 Τούρκους στρατιωτικούς, έγιναν ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Διαπιστώθηκε η υψηλή ετοιμότητα, η άμεση αντίδραση των ελληνικών τμημάτων προκάλυψης, καθώς
και η σωστή λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου. Κατόπιν επαφής των Διοικητών Ταγμάτων Προκάλυψης, ολοκληρώθηκε η παράδοση των 2 στρατιωτικών στην Τουρκία στις 18:30.

Για το θέμα επικοινώνησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ“.

 

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close