Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο πρώτο αναβαθμισμένο Ρ-3Β

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες αναβαθμίσεως του πρώτου αεροσκάφους Ρ-3Β του Πολεμικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ. Οι εργασίες θεωρείται ότι έχουν εκτελεσθεί κατά 75% ενώ έχουν ολοκληρωθεί η σχεδίαση και ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συστημάτων και του Τακτικού Συστήματος Μ2IMS Airborne.

Το Μ2IMS Airborne αποτελεί έργο της ελληνικής SKYTALΥS, η οποία ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του λογισμικού νωρίτερα από τις καθορισμένες προθεσμίες και ήδη το πρώτο σύστημα έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις δοκιμές, που προέβλεπαν και προσομοίωση λειτουργίας επιχειρησιακού περιβάλλοντος, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Το σύστημα θα μεταφερθεί στην ΕΑΒ μαζί με όλη την υποδομή δοκιμών, για όλες τις απαραίτητες δοκιμές ολοκληρώσεως των νέων επιχειρησιακών συστημάτων που θα φέρει το αεροσκάφος, ώστε να εγκατασταθεί στο τέλος στο ίδιο το αεροσκάφος.

Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος, το “153415”, εκτιμάται ότι θα είναι ολοκληρωμένο εντός του τρέχοντος έτους αλλά θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το β΄ τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Μόλις βγει από το υπόστεγο, θα μπει σε αυτό το τρίτο κατά σειρά αεροσκάφος, ώστε να αρχίσουν και σε αυτό οι εργασίες.

Για την επιτάχυνση της προόδου των εργασιών, η Lockheed Martin προέβη το τελευταίο διάστημα στην πρόσληψη με σύμβαση έργου 15 περίπου ειδικών. Πρόκειται κατά βάση για απόστρατα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας τεχνικών ειδικοτήτων, που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια επί του αντικειμένου τους.

Η SCYTALYS αναλαμβάνει την παροχή συστήματος Link 22 στην Ιαπωνία

Related Articles

Back to top button