Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Έναρξη εκπαίδευσης Υπαξιωματικών σε Σχολεία του Αμερικανικού Στρατού στη Γερμανία

Μια πολύ σημαντική είδηση ανακοινώθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Υπασπιστή Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων της Ευρώπης (USAREUR, Command Sergeant Major (CSM) Robert Abernethy, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση του ΓΕΣ, θα ξεκινήσει η συνεργασία με τον Αμερικανικό Στρατό σε ότι αφορά τη φοίτηση Υπαξιωματικών του ΕΣ σε Σχολεία στη Γερμανία. 

Ειδικότερα το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2018, ο Υπασπιστής Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων της Ευρώπης (USAREUR, Command Sergeant Major (CSM) Robert Abernethy, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο ΓΕΣ. Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο SCM Abernethy έγινε δεκτός από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.
Στη συνέχεια, συμμετείχε σε σύσκεψη, με επιτελείς της Διεύθυνσης Δόγματος και Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕΚΠ) του ΓΕΣ, με αντικείμενο την έναρξη συνεργασίας για την εκπαίδευση των Υπαξιωματικών, σε Σχολεία του Αμερικανικού Στρατού στη Γερμανία [7th Army Training Command (ATC) στο Grafenwohr).
Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική καθώς θα συμβάλει καθοριστικά στην σταδιακή αναβάθμιση εκπαίδευσης των Υπαξιωματικών του ΕΣ, με εμπειρίες και παραστάσεις από τις εκπαίδευση που θα λάβουν από κοινού με συναδέλφους τους από τον Αμερικανικό Στρατό.
Τη δεύτερη ημέρα, ο Υπασπιστής Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων της  Ευρώπης, επισκέφθηκε τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα. Εκεί πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αποστολή και τη λειτουργία της  Σχολής, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες των σπουδαστών της.
Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους Σπουδαστές για τον θεσμό του Υπαξιωματικού και του Υπασπιστή Διοίκησης του Αμερικανικού Στρατού, καθώς και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους.
Το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της μετεξέλιξης, προσβλέπει στην συνεχή αναβάθμιση του θεσμού του Υπασπιστή Διοίκησης και των Υπαξιωματικών γενικότερα. Απώτερος στόχος είναι, η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού, των Ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς.
Tags

Related Articles

Back to top button
Close