Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ολοκλήρωση βαλλιστικών δοκιμών θωράκισης νέας γενιάς της Ελληνικής EODH

Rheinmetall Lynx

Η Ελληνική εταιρεία EODH SA, ολοκλήρωσε πρόσφατα επιτυχώς τις βαλλιστικές δοκιμές της νέας γενιάς σύνθετης πολυστρωματικής θωράκισης η οποία παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού EUROSATORY 2022, ως μέρος της οικογενείας του ολοκληρωμένου συστήματος προστασίας και επιβιωσημότητας Τεθωρακισμένων Οχημάτων ASPIS NG.

Η νέας γενιάς σύνθετη πολυστρωματική θωράκιση, προσφέρει προστασία Level IV βάσει των συμφωνιών τυποποίησης του ΝΑΤΟ. Οι δοκιμές διεξήχθησαν αρχικά στη Σουηδία και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο διάσημο Ολλανδικό βαλλιστικό εργαστήριο TNO.

Οι νέες προηγμένες λύσεις υλικών θωράκισης, οι οποίες αποτελούνται από πολυστρωματικές δομές ενισχυμένες με νανοϋλικά, έχουν ήδη δοκιμαστεί μηχανικά και μορφολογικά σε Ελληνικά εργαστήρια και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω δοκιμές για την πιστοποίηση των νέων προϊόντων ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν επιστημονικές δημοσιεύσεις και θα κατατεθούν πατέντες.

Μέρος αυτής της εργασίας υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης “Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ” και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: Τ1ΕΔΚ-04429).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η EODH παρουσίασε για πρώτη φορά την βαρέως τύπου έκδοση του εξελιγμένου συστήματος θωράκισης ASPIS MODULAR NG MBT (Advanced Shielding Platform Integrated System), τοποθετημένου σε πύργο Leopard 2A4 σχεδιασμένο ως πλήρης υβριδική λύση όπου συνδυάζει αντιδραστικά, παθητικά και ενεργητικά στοιχεία θωράκισης στο πρόσθιο τόξο, για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες απειλές όπως αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα με διπλές κεφαλές τύπου HEAT ακόλουθου γεμίσματος (tandem double warhead) και την νέα γενιά των πυρομαχικών κινητικής ενέργειας APFS-DS με διατρητικούς πυρήνες μεγάλου μήκους (Long Penetrators).

Πέραν αυτών, η EODH σε συνεργασία με καταξιωμένες εταιρείες και επιλεγμένα ερευνητικά κέντρα, υλοποιεί την προσπάθεια ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής ασπίδας προστασίας στις συμβατικές θωρακίσεις παράλληλα με τη βιομηχανική εφαρμογή των τεχνολογιών της, με στόχο να προσφέρει στους σχεδιαστές των μελλοντικών οχημάτων μάχης ολοκληρωμένες λύσεις που αναβαθμίζουν συνολικά την μαχητική ικανότητα και την επιβιωσιμότητα.

Υπογραφή διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ KMW και EODH

Tags

Related Articles

Back to top button
Close