Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο Διοικητής ΔΕΠ στην SOF Week

Rheinmetall Lynx

Το χρονικό διάστημα από 6 έως 10 Μαϊου, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης καθώς και ομάδα επιτελών, συμμετείχαν στην “Εβδομάδα Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων” (Special Operations Forces – SOF Week).

Η SOF Week είναι ένα ετήσιο συνέδριο για την διεθνή κοινότητα των  Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, προκειμένου τα μέλη της να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις, τους προβληματισμούς και τις λύσεις τους, καθώς και να έλθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες – καινοτομίες στον χώρο των Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται και  χρηματοδοτείται από κοινού από την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM) και το μη κερδοσκοπικό  Ίδρυμα Παγκοσμίων Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (Global SOF Foundation). Διεξάγεται στην Τάμπα της Φλόριντα, όπου και η έδρα της USSOCOM, με την αμέριστη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας – δημοτικών αρχών και συγκεντρώνει περισσότερους από 15.000 παρευρισκόμενους.

Στο φετινό συνέδριο έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες από 72 κράτη. Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη διακρατική συμφωνία, η ΔΕΠ διαθέτει δύο αξιωματικούς ως συνδέσμους στην USSOCOM.

Κύρωση συμφωνιών τοποθέτησης αξιωματικών σε USAREUR και USSOCOM

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close