Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Νέο σακίδιο υψηλής στεγανότητας για τους SEALS

Το αμερικανικό Ναυτικό (USN) θα εφοδιάσει σύντομα τις μονάδες Ανορθόδοξου Πολέμου των SEALS με ένα νέο σακίδιο, σχεδιασμένο ειδικά για επιχειρήσεις προσωπικού κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πρόκειται για το «MATBOCK’s MR. Dry waterproof ruck» το οποίο θα αποκτήσει τόσο προσωπικό των SEALS όσο και τα πληρώματα σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου SWCC. Η επιχειρησιακή απαίτηση προέκυψε τα προηγούμενα χρόνια, παρά το γεγονός ότι οι SEALS αναπτύχθηκαν σε αποστολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Και αυτό διότι ο προσανατολισμός τους παραμένει πάντα σε αμφίβιες επιχειρήσεις, όπου διαρκώς αναζητείται ο βέλτιστος εξοπλισμός.

Το νέο σακίδιο μπορεί να παραμείνει στεγανό μέχρι τα 10 μέτρα επί 4 συνεχόμενες ώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από βατραχανθρώπους για τη μεταφορά ευαίσθητου εξοπλισμού σε επιχειρήσεις Ανορθόδοξου Πολέμου. Η εργονομική σχεδίαση, αναφέρεται ότι σκοπό έχει τόσο τη σωστή κατανομή φορτίου όσο και την ελαχιστοποίηση της καταπόνησης του χρήστη κατά τη μεταφορά.

Αντίθετα με άλλα αδιάβροχα σακίδια στη πολιτική αγορά, το νέο σακίδιο που επέλεξαν οι SEALS διαθέτει φουσκωτό πλαίσιο που επιτρέπει την πρόσθεση η αφαίρεση αέρα στις περιφερειακές θήκες, ώστε να ρυθμίζεται η πλευστότητα κατά τον βέλτιστο τρόπο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για τη μεταφορά των προβλεπόμενων από την υπηρεσία σακιδίων μάχης, τα οποία δύναται να ανακτηθούν σε ελάχιστο χρόνο από το βατραχάνθρωπο, μόλις αυτός εξέλθει στη ξηρά.

Συνολικά η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του αμερικανικού Ναυτικού (NSWC) έχει παραγγείλει 415 σακίδια, με κόστος ανά μονάδα να προσδιορίζεται στα $785 δολάρια και οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close