Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τυφέκια ελευθέρου σκοπευτού Steyr SSG M1 προμηθεύτηκαν οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Ένα νέο τυφέκιο ελευθέρου σκοπευτού προμηθεύτηκε ο Ελληνικός Στρατός για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων. Πρόκειται για μια επείγουσα προμήθεια τυφεκίων SSG M1 από την αυστριακή Steyr Mannlicher, που σκοπό έχει την άμεση κάλυψη επιχειρησιακών απαιτήσεων αφού το πρόγραμμα προμήθειας 119 τυφεκίων που θα καλύψουν το σύνολο των αναγκών απαιτεί ακόμη χρόνο για να υλοποιηθεί.

Το SSG M1 είναι η ανταπόκριση της Steyr στις “επικαιροποιημένες” σχεδιαστικές απαιτήσεις των όπλων της κατηγορίας. Το νέο μοντέλο παρουσιάσθηκε το 2018 και θεωρείται βελτίωση του SSG 008 με βελτιώσεις επί των σημείων, που όμως του δίνουν μια εντελώς νέα ταυτότητα. Στο όπλο ενσωματώνονται πλέον εκτενείς βάσεις Picatinny για την προσαρμογή παρελκομένων ενώ η προμήθεια έγινε με συνοδεία πλήρους σειράς παρελκομένων όπως διόπτρα σκοπεύσεως, προσάρτημα νυκτερινής σκοπεύσεως, σιγαστήρας κ.λπ.

(ΣΔΒ @ 2020)

Η σχεδίαση είναι τμηματικής αντιλήψεως και το όπλο μπορεί να αλλάζει κάννες διαφορετικών διαμετρημάτων, κατά βάση μεταξύ .308 Win και .338 Lapua Magnum. Αναλόγως διαμετρήματος, προσφέρονται και επιλογές κάννης διαφορετικού μήκους, με το “βασικό” όπλο σε 7,62 mm να έχει βάρος 6,5 κιλά κενό και σε .338 Lapua Magnum.

Περισσότερα στοιχεία και παρουσίαση, στο νέο τεύχος του ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ που κυκλοφορεί στις 24 Μαρτίου.

Related Articles

Back to top button