Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Με νέα αλεξίσφαιρα εξοπλίστηκε η αλβανική αντιτρομοκρατική μονάδα RENEA

Με προηγμένο εξοπλισμό ατομικής θωράκισης, εφοδίασε το προσωπικό της η αντιτρομοκρατική μονάδα RENEA της αλβανικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα η συγκεκριμένη μονάδα έγινε αποδέκτης αλεξίσφαιρων γιλέκων της εταιρείας EnGarde για το προσωπικό της. Πρόκειται για μια εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή ατομικής θωράκισης και αλεξίσφαιρων γιλέκων και η οποία αποτελεί προμηθευτή αρκετών αντίστοιχων μονάδων ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η προμήθεια αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά που έγινε από την RENEA ενώ η επιλογή βασίσθηκε στην ποιότητα και τα προηγμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν μέγιστο βαθμό αντιβαλλιστικής προστασίας σε προσωπικό που εμπλέκεται σε καθήκοντα πρώτης γραμμής.

Τα συγκεκριμένα γιλέκα σχεδιάζονται, όπως αναφέρει η εταιρεία, με γνώμονα την προστασία του φέροντος από βολίδες φορητών όπλων καθώς και θραύσματα υψηλής ταχύτητας από εκρήξεις χειροβομβίδων.

Η RENEA, η οποία μεταφράζεται ως “Ένοπλο Τμήμα Εξουδετέρωσης”, συγκροτήθηκε το 1990 με στόχο την ανταπόκριση στην αυξανόμενη εγκληματικότητα που βίωσε η χώρα μετά την πτώση του κομμουνισμού. Σήμερα, πρωταρχική αποστολή είναι η διάσωση ομήρων, η αντιτρομοκρατία και η αντιμετώπιση βίαιων εγκλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη μονάδα είναι υπεύθυνη για το θάνατο του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα τo 2018, κατόπιν αιτήματος για βοήθεια Αλβανών αστυνομικών του Αργυροκάστρου, οι οποίοι προηγουμένως προκάλεσαν με θράσος -για μια ακόμη φορά- τους κατοίκους στα χωριά της Ελληνικής μειονότητας, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

RENEA: Η διεφθαρμένη μονάδα της Αλβανικής Αστυνομίας που σκότωσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Τέλος η μονάδα αυτή έχει φήμη και για διασυνδέσεις με τον αλβανικό υπόκοσμο, ενώ υπάρχουν αρκετά περιστατικά διεφθαρμένων στελεχών, τόσο χαμηλόβαθμων όσο και σε επίπεδο διοικητών.

Ο σημερινός αριθμός στελεχών που επανδρώνει την μονάδα είναι απόρρητος αλλά πιστεύεται ότι προσεγγίζει τα 200 άτομα τα οποία έχουν στρατιωτική δομή και ιεραρχία.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close