Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Marder 1A3: τα στελέχη “πληρώνουν για να πάνε σε αυτά”

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Το ΓΕΣ, με σχετικό δελτίο Τύπου και οπτικό υλικό, αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση βολών των όπλων με τα νεοαποκτηθέντα ΤΟΜΑ Marder 1A3, στις 13 Δεκεμβρίου. Όπως είχε ανακοινωθεί από το ΥΠΕΘΑ, την συγκεκριμένη ημέρα ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς παρακολούθησε άσκηση μικρής κλίμακας στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης, συμπεριλαμβανομένων και βολών αρμάτων Leopard 2 ΗΕL και TOMA Marder 1A3, ανήκοντα σε μονάδες της ΧXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Υπενθυμίζεται ότι τα Marder 1A3 έχουν ενταχθεί στο 645 Μηχανοκίνητο Ταγμα Πεζικού.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, πέραν των βολών και με σκοπό την μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων ΤΟΜΑ, πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης των οχημάτων, μηχανοδήγησης, χειρισμού των οπλικών συστημάτων τους. Στο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζονται στελέχη του Γερμανικού Στρατού από την ομάδα που έχει έλθει στην Ελλάδα για την εκπαίδευση των Ελλήνων συναδέλφων τους στο νέο τεθωρακισμένο.

Στις αρχές της εβδομάδας, παραλήφθηκαν από τον Ελληνικό Στρατό 4 ακόμη Marder 1A3. Ο συνολικός αριθμός των παραληφθέντων ανήλθε σε 14 και στις αρχές του 2023 αναμένονται 6 ακόμη.

Οι εντυπώσεις του προσωπικού που εκπαιδεύεται στα Marder 1A3 είναι εξαιρετικές και τα σχόλια εγκωμιαστικά. Το όχημα έχει προκαλέσει βαθιά εντύπωση όχι μόνο στα στελέχη του Πεζικού αλλά και των Τεθωρακισμένων.

Σχολιάζοντας το θέμα, κατά την συνάντησή του με τους διαπιστευμένους συντάκτες, ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως αξιωματικοί με τους οποίους έχει ανταλλάξει απόψεις, του είπαν χαρακτηριστικά ότι “πληρώνουν για να πάνε στα Marder 1A3“, χιουμοριστική διάθεση που αντικατοπτρίζει το κλίμα που επικρατεί.

 

Tags

Related Articles

Back to top button
Close