Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΔΙΑΦΟΡΑ

Καλύτερη & Τελική Προσφορά κατέθεσε στην Αυστραλία η Rheinmetall για το Lynx

Η γερμανική Rheinmetall υπέβαλε την Καλύτερη Kαι Τελική Προσφορά (BAFO) για το τεθωρακισμένο Lunx, στο πλαίσιο του προγράμματος Ξηράς 400 Φάση 3 (LAND 400 Phase 3) της Αυστραλίας, που αφορά την προμήθεια νέου Τεθωρακισμένου Οχήματος Μάχης για τον Αυστραλιανό Στρατό. Η εταιρεία, που τα τελευταία έτη έχει αναδειχθεί στον μεγαλύτερο προμηθευτή στρατιωτικών οχημάτων στις Αυστραλιανές Αμυντικές Δυνάμεις, διεκδικεί την σύμβαση απέναντι στην νοτιοκορεατική Hanwha Defense η οποία προσφέρει το ΤΟΜΑ AS-21 Redback.

Ο διευθυντής της Rheinmetall Defence Australia δήλωσε ότι το Lynx, χάρη στις αρετές του ως προς την ψηφιοποίηση και τα επίπεδα προστασίας, προσφέρει ένα ποιοτικό άλμα από πλευράς ικανοτήτων στον Αυστραλιανό Στρατό. Το Lynx θέτει τα επίπεδα συγκρίσεως στον χώρο, σε επιβιωσιμότητα, κινητικότητα, φονικότητα, ενημερότητα και περαιτέρω εξέλιξη. Φέρει τον πύργο Lance που σχεδίασε η εταιρεία, σε συνδυασμό με ολοκληρωμένο Σύστημα Διοίκησης Μάχης ενώ χάρη στην τμηματική σχεδίασή του, το Lynx μπορεί να διαμορφωθεί ευχερώς και να αναδιαμορφωθεί ώστε να καλύψει και τους 10 διαφορετικούς ρόλους που έχει καταγράψει ως απαίτηση ο Αυστραλιανός Στρατός. Η εταιρεία ανέπτυξε το Lynx ώστε μέσω ενός “οδικού χάρτη” εξελίξεως, να μπορεί να καλύψει τις ανακύπτουσες στρατιωτικές απαιτήσεις καθ’ όλη την διάρκεια των 40 ετών επιχειρησιακού βίου.

Η υποβολή της BAFO σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της περιόδου 12 μηνών απαιτητικών δοκιμών στην οποία υπέβαλε το όχημα ο Αυστραλιανός Στρατός. Το Lynx, προσφέρεται επί της ουσίας σε διαμόρφωση η οποία καθορίσθηκε από τον υποψήφιο επιχειρησιακό χρήστη, σε συνεργασία με την Ομάδα Άμυνας Ικανότητος Προμηθειών και Υποστηρίξεως. Ο διευθυντής της RDA ανέφερε ότι οι δοκιμές και οι προκύπτουσες από αυτές συζητήσεις, ελαχιστοποίησαν έναν αριθμό τεχνικών ρίσκων, επιβεβαίωσαν τις επιδόσεις του οχήματος και της εταιρείας και βελτίωσαν την πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών της Αυστραλίας που θα εμπλακούν στο πρόγραμμα.

Η επιδειχθείσα δέσμευση του γερμανικού κολοσσού στην ανάπτυξη Αυστραλιανής Βιομηχανικής Ικανότητος, μέσω των ήδη υφισταμένων συμβάσεων, είναι εντυπωσιακή. Πρώτα με το πρόγραμμα LAND 121, που αφορά μέχρι σήμερα 3.751 φορτηγά διαφόρων κατηγοριών (4×4, 6×6, 8×8) κι εν συνεχεία με το πρόγραμμα LAND 400 Phase 2 που αφορά 211 Οχήματα Αναγνωρίσεως Μάχης Boxer (8×8), οι βιομηχανικές επιστροφές για την Αυστραλία, είναι μοναδικές.

Στο πλαίσιο του LAND 400 Phase 3, η RDA πρόκειται να αναπτύξει την υφισταμένη πρώτυπη βιομηχανική μονάδα που δημιουργήθηκε στην Αυστραλία εκ του μηδενός, σε κέντρο αριστείας στρατιωτικών οχημάτων. Η επίσημη αποκάλυψη του σχεδίου δεν έχει γίνει ακόμη αλλά αναμένεται όχι μόνο να ενισχύσει εντυπωσιακά τις δυνατότητες εγχώριας αναπτύξεως προϊόντων στον τομέα των στρατιωτικών οχημάτων κάθε είδους αλλά και να δημιουργήσει σοβαρό αριθμό νέων θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της RDA, “πλέον της μηχανικής στην σχεδίαση του συστήματος που ανέλαβε η Rheinmetall στην Αυστραλία, με τους Αυστραλιανούς σημαίνοντες συνεργάτες, συνεχίζουμε να εντοπίζουμε περισσότερες Αυστραλιανές εταιρείες για την παροχή τεχνολογιών στο Lynx, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων μας “σχεδίαση για κατασκευή στην Αυστραλία”. Σήμερα, έχουμε πλέον των 100 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που κατασκευάζουν απάρτια για το Lynx, παρέχοντας έτσι ευκαιρίας απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης σε όλες τις περιφερειακές και κύριες πόλεις της Αυστραλίας. Η προσφορά της Rheinmetalla θα έχει ως αποτέλεσμα την συντήρηση και βελτίωση του Lynx εγχωρίως καθ’ όλο τον κύκλο επιχειρησιακού βίου, χτίζοντας επί της υφισταμένης βάσης εργασίας της Rheinmetall η οποία υποστηρίζει εκατοντάδες θέσεις εργασίας σχεδίασης και παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, σε τομείς όπως τα ηλεκτροπτικά, τα οπλικά συστήματα, η κατασκευή οχημάτων και πύργων, συστήματα θωρακίσεως και προσομοιώσεως“.

Ο πύργος Lance που φέρει το Lynx, κατασκευάζεται ήδη εγχωρίως για τα τεθωρακισμένα Boxer του Αυστραλιανού Στρατού και έναν ξένο πελάτη, εξασφαλίζοντας υψηλό βαθμό ομοιοτυπίας και διαλειτουργικότητος για τα πληρώματα, πέρα από την απλοποίηση στην εκπαίδευση και την μείωση του κόστους υποστηρίξεως. Το Lynx προτείνεται να κατασκευαστεί στο Κέντρο Αριστείας Στρατιωτικών Οχημάτων της Rheinmetall, στο Ρέντμπανγκ του Κουίνσλαντ, με πλήρη διαχείριση στόλου, εκπαίδευση και υποστήριξη σε όλο τον κύκλο επιχειρησιακού βίου.

Η Rheinmetall έχει αναδειχθεί σε στρατηγικό συνεργάτη – επενδυτή στην Αυστραλία, παρέχοντας κορυφαία οχήματα κάθε είδους στις Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις, με παράλληλη ανάπτυξη εγχώριας βιομηχανικής υποδομής που λειτουργεί ως “ατμομηχανή” για τον υπόλοιπο βιομηχανικό κλάδο της χώρας.

Εξοπλιστικά προγράμματα και ο “άγνωστος πόλεμος” για τα Μετοχικά Ταμεία

Tags

Related Articles

Back to top button
Close