Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΔΙΑΦΟΡΑ

Leopard με πυροβόλο 130 mm παρουσίασε η Rheinmetall

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Η γερμανική Rheinmetall δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζετα ένα άρμα Leopard 2 εφοδιασμένο με νέο πυροβόλο 130 mm και βελτιωμένη θωράκιση. Το λειόκαννο πυροβόλο είχε παρουσιασθεί από την Rheinmetall το 2016 και συνδυάζεται με αυτόματο σύστημα τροφοδοσίας.
Το πυροβόλο 130 mm/L51 προορίζεται να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές τεθωρακισμένες απειλές που εμφανίζονται από την Ρωσία στην μορφή του άρματος Τ14 Armata και το αναπτυξιακό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την ίδια την Rheinmetall με σκοπό την επίδειξη τεχνολογίας και την επιβεβαίωση των βελτιωμένων επιδόσεων εναντίον σύγχρονων απειλών.
Το πυροβόλο μπορεί να εφοδιάσει υφιστάμενα άρματα Leopard 2 ή κάποιο μελλοντικό σχέδιο, όπως το νέο Κύριο Χερσαίο Σύστημα Μάχης (MGCS) που αναπτύσσεται. Το μήκος του σωλήνα του πυροβόλου είναι 6,63 μέτρα και σύμφωνα με αξιωματούχο της εταιρείας προσφέρει αυξημένη διατρητική ικανότητα κατά 50%.

Η Rheinmetall αναπτύσσει για το νέο πυροβόλο ένα νέο βλήμα κινητικής ενεργείας (ΑPFSDS) με επιμηκυμένη διατρητική ράβδο κατασκευασμένη από κράμα βολφραμίου και νέο προωθητικό γέμισμα. Επιπλέον σκοπεύει να αναπτύξει ένα βλήμα Υψηλής Εκρηκτικότητος – Εναερίου Εκτονώσεως (ΗΕ ΑΒ) που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο DM11 HE AB για τα πυροβόλα 120 mm.

Διεθνείς προσκλήσεις στην ελληνική EODH για τους αντικαταστάτες του Leopard 2 και του VBL!

Tags

Related Articles

Back to top button
Close