Δούρειος Ίππος - Podcasts
ΕΛΛΑΔΑ

Η συντήρηση των C-130 στην ΕΑΒ και γιατί η ΠΑ “προτιμάει” τα C-130B

Rheinmetall Lynx

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Σε σημερινή δημοσίευση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνεται γνωστό ότι στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται η παράδοση ενός ακόμη C-130 στην Πολεμική Αεροπορία, μετά την συντήρησή του στην ΕΑΒ. Η δημοσιεύση συνοδεύεται από φωτογραφία του αεροπλάνου στο βαφείο της εταιρείας, στο οποίο βρίσκεται αυτές τις ημέρες, για να ακολουθήσουν πτητικές δοκιμές προ της παραδόσεως.

Όπως αναφέρεται, «εκτός από τις εργασίες της προγραμματισμένης συντήρησης, εκτελέστηκαν εργασίες δομικής αναβάθμισης στην περιοχή της άρμοσης των πτερύγων με την άτρακτο, προσδίδοντάς του μεγαλύτερη αξιοπιστία και ασφάλεια και διευρύνοντας τον διαθέσιμο χρόνο αξιοποίησής του».

Πρόκειται για τα λεγόμενα “Rainbow fittings”, τυπική εργασία αλλαγών η οποία πραγματοποιείται στα αεροπλάνα (μέχρι και την έκδοση -H) σε κάθε φάση εργοστασιακής συντηρήσεως (PDM). Μόνο οι εργασίες για τα “Rainbow fittings” απαίτησαν χρονικό διάστημα 4 μηνών!

Όπως έχει γράψει ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, σύμφωνα με το πρόγραμμα παραδόσεων της εταιρείας, πρόκειται για το C-130B με αριθμό “948”, το οποίο επρόκειτο να παραδοθεί τον περασμένο Ιούλιο. Λόγω της εγκαταλείψεως του αεροσκάφους στο έδαφος επί σειρά ετών (εισήλθε στην ΕΑΒ τον Δεκέμβριο του 2014) η υλοποίηση των εργασιών συντηρήσεως απαίτησε σχεδόν 3ετή περίοδο!

Μια από τις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις που έγιναν επ’ ευκαιρία των εργασιών συντηρήσεως, ήταν η αντικατάσταση των παλαιών κινητήρων με νεώτερου τύπου. Τα C-130B φέρουν ελικοστρόβιλους Allison T56-A-7 ισχύος 4.200 ίππων, οι οποίοι στο “948” αντικαταστάθηκαν από Allison T56-A-15 του αποθέματος της Πολεμικής Αεροπορίας για τα C-130H. Ο νεώτερος κινητήρας είναι αφενός ισχυρότερος (4.591 ίπποι) αλλά και χαμηλότερης καταναλώσεως καυσίμου.

Σύντομα απόδοση ενός ακόμη C-130 από το ΚΕΑ

Πρέπει να σημειωθεί ότι από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας, η επιστροφή στην ενέργεια των C-130B έναντι των C-130H, είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Αυτό εξηγείται από τον πιο αραιό ρυθμό στις προγραμματισμένες συντηρήσεις επιπέδου μονάδος του παλαιότερου τύπου εν σχέσει με τον νεώτερο. Η παλαιότερης σχεδιάσεως δομή του C-130B, απαιτεί προγραμματισμένη συντήρηση σε μέχρι και πέντε φορές μεγαλύτερο αριθμό συμπληρωμένων ωρών πτήσεως, γεγονός που επιτρέπει στην 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών μεγαλύτερο χρόνο πτητικής εκμεταλλεύσεως πριν την επιστροφή του στο υπόστεγο. 

Το επόμενο αεροπλάνο C-130B στο οποίο ξεκίνησε τώρα εργασίες συντηρήσεως το προσωπικό της ΕΑΒ, είναι το “723”, που εισήλθε στις εγκαταστάσεις της τον Ιούλιο του 2013 – μία δεκαετία πριν! Η προηγουμένη πρόβλεψη αποδόσεως τον Απρίλιο του 2024, πρέπει να θεωρείται ήδη ξεπερασμένη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες στα “742” και “749”, δύο C-130H, με την απόδοση του πρώτου να τοποθετείται ρεαλιστικώς στα τέλη του 2024. Οι εργασίες έχουν χάσει έδαφος λόγω καθυστερήσεων στην παραλαβή ανταλλακτικών από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας.

Mετά την απόδοση του C-130H (“741”) από το ΚΕΑ το περασμένο καλοκαίρι, με την επιστροφή στην ενέργεια και του C-130B (“948”) θα υπάρχουν διαθέσιμα 4 αεροπλάνα του τύπου. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΕΑΒ παρέδωσε C-130 το 2020 και το 2021 ενώ πλέον «επιταχύνει τις αποδόσεις των αεροσκαφών C-130 στην Πολεμική Αεροπορία, προγραμματίζοντας να παραδώσει άλλα δύο αεροσκάφη μέσα στο 2024 και τρία μέσα στο 2025». Η ΕΑΒ αισιοδοξεί ότι με την συντήρηση των C-130, θα επιτύχει πέραν των άλλων, «να επανέλθει στην πρότερη ανάληψη τέτοιων προγραμμάτων από το εξωτερικό και κυρίως από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, ενισχύοντας τις εξαγωγικές της δυνατότητες». Σημειώνεται δε ότι με το νέο βαφείο που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της συμβάσεως αναβαθμίσεως των F-16V, η ΕΑΒ έχει αποκτήσει πλέον δυνατότητα βαφής μεγάλων αεροσκαφών του στρατιωτικού και του πολιτικού τομέα.

Το δράμα και οι ευθύνες για τα C-130

Tags

Related Articles

Back to top button
Close